Događanja

17.
svibnja 2019.
Petak u 20:00 sati
Mala dvorana

ALEKSANDAR GALIN:
SIRENA I VIKTORIJA, komedija

Petak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar Rugantino
70 kn
Ulaznice
70,00 kn
Tekst: Aleksandar Galin
Prijevod: 
Dubravka Ostojić
Glume: Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary
Redatelj: Filip Grinvald
Asistentica redatelja: Ana Vidović
Scenografija: Dinka Jeričević
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Dizajn svjetla: Saša Mondecar
Izbor glazbe: Filip Grinvald, Dubravka Ostojić
Vizualni identitet: Lara Orešković
Fotografija: Ivan Buvinić
Šminka: Marija Bingula
Tehnička podrška: Zoran Vrabec / Damir Rončević
Izvršna produkcija: Ana Vidović
PRODUKCIJA: TEATAR RUGANTINO 
Umjetnička ravnateljica
: Gordana Gadžić
 
Predstava je realizirana uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski i kazalištem KNAP.
 
Sirena i Viktorija topla je, pitka, duhovita i nimalo plošna predstava koja je unijela veliko osvježenje na zagrebačku kazališnu scenu
 
Teatar Rugantino je za svoju ovogodišnju premijeru odabrao suvremenu i u Hrvatskoj neizvođenu komediju 'Sirena i Viktorija' Aleksandra Galina, jednog od vodećih ruskih dramatičara, scenarista, kazališnih i filmskih redatelja.
Sirena i Viktorija raskošna je komedija. Urnebesna komedija zabune, prije svega. Priča je jednostavna i temelji se na nizu komičnih nesporazuma: novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo radosti u životu i preko oglasa joj naručuje 'pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije'. No u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik, koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su u tom čudnom susretu naši junaci premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se na kraju stvara neobično zajedništvo.
 
No ispod te naoko jednostavne narativne strukture i komičnog zapleta pojavljuju se vrlo aktualne teme posttranzicijskog društva, kojima Galin, kao i cijela ekipa, pristupaju kroz humor, ismijavajući junake i vrijednosni sustav novog društva. Galin tako postaje naš suvremenik u svakom pogledu, a teme, likovi i situacije – našoj su kazališnoj publici izuzetno bliski i prepoznatljivi.
Cijena ulaznice za umirovljenike, studente, učenike i grupe (20 osoba i više) iznosi 50 kuna, za škole 40 kuna.