Događanja

15.
lipnja 2019.
Subota u 21:00 sati
Crkva svetoga Blaža

AUGSBURGER DOMSINGKNABEN
VEČERI NA GRIČU
NA SLUŽBENOME PUTU!

Subota U 21:00
Crkva svetoga Blaža
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn

Koncert se održava u Crkvi sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64, Zagreb.

Generalni pokrovitelj „Večeri na Griču - Na službenome putu“ je INA – Industrija nafte, d.d.

Musica Sacra
Augsburger Domsingknaben
Stefan Steinemann, dirigent
 
Program:
Johannes Mangon: Salve Regina
Ludwig Senfl: Quis dabit oculis
Giovanni Pierluigi da Palestrina: Kyrie, Sanctus i Benedictus iz Missa Tu es Petrus
Gregorio Allegri: Miserere mei, Deus
Johann Sebastian Bach: Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225
William Byrd: Miserere mei, Deus iz zbirke Cantiones Sacrae II (1591.)
Pierre de la Rue: Kyrie, Sanctus i Benedictus iz Missa pro defunctis
Orlando di Lasso: Tui sunt coeli, iz zbirke Magnum Opus Musicum (1604.)
Giovanni Pierluigi da Palestrina: Jubilate Deo

Augsburger Domsingknaben (Katedralni dječji zbor iz Augsburga) pod vodstvom dirigenta i utemeljitelja Reihnarda Kammlera jedan je od najglasovitijih dječačkih zborova! Osim posvećenosti izvedbi sakralne (liturgijske) glazbe u augsburškoj katedrali, zbor se uspješno kreće i u profesionalnim međunarodnim glazbenim vodama. Surađivao je s glazbenim velikanima kao što su sir Colin Davis, Fabio Luisi, Jeffrey Tate, Thomas Hengelbrock, Mstislav Rostropovich, sir Neville Marriner, Kent Nagano, Mariss Jansons, Daniel Harding, Manfred Honeck, Bernard Haitink i Valerij Gergijev. Komorni sastav zbora sa svojim dječacima-solistima redovito nastupa na uglednim glazbenim festivalima: Schwetzinger Festspiele, Europäische Festwochen Passau i Baltic Sea Festival Stockholm, kao i u glasovitim opernim kućama: Bayerische Staatsoper München, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf i Opéra national du Rhin Strasbourg. Sudjeluje u produkcijama i koncertnim projektima Bavarskoga radija u Philharmonie am Gasteig, Prinzregententheater i Herkulessal u Münchner Residenz. Zbor je održao turneje po Europi, Japanu, Kanadi, Ekvadoru, Južnoj Africi i gostovao u Sjedinjenim Američkim Državama te u Kini. Pjevao je pred predsjednikom Republike Njemačke Joachimom Gauckom kao i pred papom Benediktom XVI. u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu. Izvedbe zbora zabilježene su na snimkama za neke od najvećih diskografskih kuća: Harmonia mundi, EMI, Ars musici i Deutsche Grammophon. Snimku Mahlerove Treće simfonije izvedene sa Simfonijskim orkestrom Bavarskoga radija pod ravnanjem Bernarda Haitinka BBC Music Magazin proglasio je Snimkom godine. Vrhunsku izvedbu zbora Bachovih korala zabilježio je Deutsche Grammophon u sklopu Bach 333, projekta objave najvećeg i najcjelovitijeg kompleta nosača zvuka posvećenih djelima Johanna Sebastiana Bacha u povodu 333. obljetnice njegova rođenja.

Stefan Steinemann počeo je karijeru kao član Augsburger Domsingknaben, gdje je primio i prvu naobrazbu iz glasovira i orgulja. Studirao je crkvenu glazbu, pjevanje i dirigiranje na Visokoj školi za glazbu i kazalište u Münchenu, u klasama Bernharda Haasa, Michaela Glaesera i Monike Riedler. Nastavlja studij na Schola Cantorum u Baselu u klasi Evelyn Tubb i Anthonyja Rooleyja. Pohađao je brojne majstorske tečajeve. Dobitnik je njemačke državne potpore (Deutschlandstipendium) i potpore Zaklade Maja Sacher. Nastupa kao pjevač i dirigent u Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Africi i u mnogim europskim zemljama. Sudjelovao je na priznatim festivalima kao što su Festwochen Alter Musik u Innsbrucku, MAFestival u Brugesu, Münchner Residenzwoche, Audi Sommerkonzerte i Europäische Festwochenu Passauu. Od 2012. djeluje kao glazbeni asistent zbora Augsburger Domsingknaben. Godine 2020. naslijedit će Reinharda Kammlera u službi katedralnog kapelnika (Domkapellmeister) u augsburškoj katedrali i na mjestu umjetničkog voditelja Augsburger Domsingknaben.

Jednokratnim plaćanjem gotovinom ostvaruje se 10 % popusta. Na 20 % popusta imaju pravo osobe s invaliditetom i njihova pratnja; učenici, studenti, umirovljenici, pretplatnici ciklusa Lisinski subotom te skupni posjeti (više od 15 osoba). Prodaja ulaznica na blagajnama Lisinskog, blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te na www.lisinski.hr.