Događanja

14.
rujna 2017.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

BRUNO MIČETIĆ SEKSTET
"BEAUTY OF YOUR SOUL"

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
60 kn
Ulaznice
60,00 kn

Najveći domaći heavy metalac među jazzerima i najveći jazzer među heavy metalcima

Nježan, fluidan, prozračan, produhovljen – osjeća se Beauty Of Your Soul – tim je riječima Davor Hrvoj opisao novo studijsko izdanje riječkog gitarista i instumentalista Brune Mičetića i njegova Trija koji je krajem listopada 2016. izašao u nakladi Dallas Recordsa.

Beauty Of Your Soul drugi je studijski album Bruno Mičetić Trija, objavljen uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i upravo taj album Mičetić će izvesti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na koncertu na kojem će se Mičetić predstaviti u punom sastavu, moći ćete čuti upravo ono o čemu kritike pišu, produhovljenost, fluidnost te prozračnost ispunjenu iskrenim i spontanim emocijama kojima nas hrani jazz glazba. Na albumu su ostvarene brojne suradnje s istaknutim jazz glazbenicima kao što su Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović i Vojkan Jocić, a cijeli je album prošao kroz spretne i znalačke ruke producenta Primoža Grašića. U njegovom je studiju u Sloveniji album sniman i produciran, a Grašić gostuje i na Blues for P.G. koju je Mičetić posvetio upravo njemu. Kroz osam skladbi na albumu, Bruno Mičetić nas vodi na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, u svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, ali čim se malo "zagrebe" ispod površine shvaćamo da to nije tako. 

Bruno Mičetić  diplomirao je 2009. godine na Kartenlandes konzervatoriju u Klagenfurtu te je do sada objavio nekoliko studijskih izdanja u suradnji s brojnim glazbenicima iz regije: Phantom Whisper, Fat Manager, Dates, Keops, Pred lice sudbini, Beauty Of Your Soul... Nastupao je na svim prestižnim jazz festivalima u regiji i surađivao s brojnim eminentnim glazbenicima. Po prvi put će nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinkog - izvrsna prilika da zagrebačka publika uživo pogleda i doživi sve ono što Bruno gradi i vjeruje godinama.