Događanja

25.
listopada 2020.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

CHRISTIAN McBRIDE BIG BAND
- OTKAZANO

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Otkazano
Otkazano

Zbog otkazane cjelokupne europske turneje Christiana McBridea i Big Banda, koncert Christian McBride Big Band koji se trebao održati 25.listopada 2020. otkazan je. 

Povrat novca za kupljenu ulaznicu može se izvršiti na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Lisinskog ili putem internet stranice ulaznice.hr

 

Nitko ne svira jazz sasvim kao Christian McBride Big Band!
 
Grammyjem nagrađeni osamnaesteročlani sastav, nakon nekoliko rasprodanih koncerata u Hrvatskoj, zagrebačkoj će publici predstaviti jazz repertoar u najboljem i najzanimljivijem obliku!
 
Predvođeni legendarnim Christianom McBrideom, jednim od najtraženijih basista svoje generacije, poznati su po neodoljivoj mogućnosti komuniciranja glazbe, jedinstvenom performansu i nezaboravnom doživljaju zbog kojeg su ih velikani kao Sonny Rollins, Chick Corea, Herbie Hancock ili Pat Matheny pozvali da s njima podijele pozornicu.
 
Tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća često se nazivaju erom swing glazbe i big bendova, a Christian McBride Big Band iskreno dočaravaju izvornost ovog fantastičnog glazbenog razdoblja dok uz primjesu modernog post-bop zvuka stvaraju kombinaciju koja je postigla svjetski uspjeh.
McBride svoja djela često voli nazvati "glazbom za narod", te ovaj opis smatra svojevrsnom mantrom jer, kako tvrdi, "ponekad jazz glazbenici postanu robovi vlastitih ideja, ozbiljni zarobljenici u samostalnoj kreativnosti zbog čega ne dopuštaju ljudima da ih shvate". Njegova glazba tako je otvorena za sve, strastvena, jedinstvena i lako razumljiva, a često dopušta da i slušatelji sami sudjeluju u stvaranju njegovih djela.
 
Iza njega je tristotinjak manjih ili većih diskografskih izdanja, a najnovije je inspirirano povijesnim velikanima poput dr. Martina Luthera Kinga Jr., Malcoma X-a, Rose Parks i Muhammada Alija. "The Movement Revisited: A Musical Portrait of Four Icons" povijesno i kulturno je impozantno djelo u pet stavaka. Prva četiri stavka posvećena su spomenutim velikanima dok je peti, "Apotheosis", posvećen Baracku Obami, prvom afro-američkom predsjedniku SAD-a.