Događanja

18.
rujna 2020.
Petak u 9:00 sati
Mala dvorana

ĐAK VESELJAK I PROMETNI ZNAK

Petak U 9:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
Ulazak uz pozivnicu
Ulazak uz pozivnicu
Edukativni mjuzikl za najmlađe
 
Nakon što su edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak posljednjih 30 godina koliko, uz preinake, ovaj mjuzikl igra pogledale tisuće prvašića u cijeloj Hrvatskoj, naša vesela družina nije ni ove izazovne godine zaboravila na prvašiće i njihove odgajatelje jer će i oni uskoro postati samostalni sudionici u prometu!
Naime, edukativnom mjuziklu Đak veseljak i prometni znak i ove se godine pridružio MUP, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, svjesni da je igra, pjesma i ponavljanje najvažnija komponenta za malene da usvoje važna znanja o ponašanju u prometu. Glavni sponzor HEP omogućio je da prvi razredi predstavu pogledaju besplatno.
 
O PREDSTAVI:
Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom na putu od kuće do vrtića podučavaju djecu o važnim prometnim znakovima. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi djeca tijekom predstave mogla upoznati i instrumente koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo.
 
Đak veseljak i prometni znak edukativni je mjuzikl kojem je cilj edukacijom i ponavljanjem, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanja djece u prometu. Cijeli je mjuzikl osmišljen kao interakcija djece i glumaca. Djeca, slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi, uče o prometnim znakovima uz igru.
 
Predstava je sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu i o tome kako se u njemu ponašati. Također, djeca uče najvažnije prometne znakove u osmišljenom umjetničkom sadržaju u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj. 
 
Mjuzikl izvode:
Ivan Đuričić, Ana MarasKrešimir Marmilić - violina i Mario Čopor - klavir.