Događanja

10.
ožujka 2020.
Utorak u 19:30 sati
Velika dvorana

DANIELE GATTI - USUSRET 150. OBLJETNICI ZAGREBAČKE FILHARMONIJE I UZ HRVATSKO PREDSJEDANJE VIJEĆEM EUROPSKE UNIJE

Utorak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
80 kn
Ulaznice
80,00 kn
Zagrebačka filharmonija i LaFil – Filarmonica di Milano
Daniele Gatti, dirigent
Lana Kos, sopran
 
Program:
Jakov Gotovac: „Oda zemlji“, arija Mile iz opere „Mila Gojsalića“
Gustav Mahler: 1. Simfonija u D-duru „Titan“
 
 
Koncert koji se ne propušta!
 
Daniele Gatti, jedna od najvećih dirigentskih zvijezda današnjice predvodi glazbenike iz čak dva orkestra i priprema koncert koji se ne propušta. 
 Koncert se održava ususret 150. obljetnici Zagrebačke filharmonije i uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.
 
“Ime koje znači” – veliki” Gatti, zvijezda je koja se ne propušta! Dirigira u najvećim glazbenim centrima i surađuje s vodećim orkestrima od Bečke do Berlinske filharmonije. Jedan je od nesumnjivo najvećih dirigenata današnjice, a u Milanu vodi novi i sasvim poseban orkestar, LaFil – Filarmonica di Milano, u kojemu najbolji mladi glazbenici sviraju zajedno s nekima od vodećih glazbenika Scale, RAI-a, Gewandhausa, Berlinske i Bečke filharmonije, Francuskoga nacionalnog orkestra i Rimske opere. 
Njih 60-ak u Zagrebu udružuju snage s članovima Zagrebačke filharmonije. Čak 120 glazbenika na pozornici dvorane Lisinski izvest će Prvu simfoniju – Titan Gustava Mahlera, a u Odi zemlji iz opere Mila Gojsalića Jakova Gotovca pridružit će im se naša proslavljena sopranistica Lana Kos. 
 
Sve ljubitelje vrhunske glazbe Zagrebačka filharmonija daruje posebnom promotivnom cijenom od 80 kuna za jednu ili 120 kuna za dvije ulaznice. Iskoristite ovu jedinstvenu prigodu i požurite na blagajnu Zagrebačke filharmonije.
 
 
Cijena dviju ulaznica iznosi 120 kn.