Događanja

29.
lipnja 2019.
Subota u 21:00 sati
Mala dvorana

DAVID LIEBMAN I JAZZ ORKESTAR HRT-a
KONCERT OTVORENJA 29. IASJ JAZZ MITINGA - ZAGREB 2019.

Subota U 21:00
Mala dvorana
Organizator: Glazbena škola Ladislav Račić
90 kn
Ulaznice
90,00 kn
David Liebman je tijekom pedesetogodišnje karijere svirao s velikanima poput Milesa Davisa, Elvina Jonesa, Chicka Coreae, Johna McLaughlina, McCoya Tynera i drugih. Autor je brojnih knjiga i edukativnih DVD-ova koji se smatraju nezaobilaznom literaturom s područja jazz glazbe. Kao voditelj raznih jazz sastava snimao je glazbu različitih stilova, od klasične, preko rocka, sve do free jazza. Ostvario je više od pet stotina snimaka, od čega više od dvjesto kao voditelj ili jedan od voditelja sastava, izvodeći nekoliko stotina originalnih skladbi.
 
“Liebman je jedan od najvažnijih saksofonista suvremene glazbe… voditelj jazz sastava i umjetnik s integritetom, koji kroči u vlastitom smjeru.” Downbeat Magazine
 
Dok ambicije ostalih iz njegove generacije 1960-ih slabe, Liebman neumorno sklada, pritom isprobavajući različite stilove… On je borac.”
Ben Ratliff, New York Times
 
Dave Liebman potiče smjelu kemiju među svojim glazbenicima i svako novo slušanje njegovih skladbi otkriva nove aspekte tih glazbenih dragulja.
Ken Dryden, NYC Jazz Record
 
Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije jedini je profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati. Jedan je od najdugovječnijih big bandova na svijetu. Zahvaljujući vodstvu sjajnih dirigenata i brojnim suradnjama s domaćim i inozemnim umjetnicima, orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni.
Sudionici IASJ meetinga uz predočenje iskaznice ostvaruju 100% popusta.