Događanja

18.
lipnja 2019.
Utorak u 21:00 sati
Muzej za umjetnost i obrt

ELIS LOVRIĆ
VEČERI NA GRIČU
NA SLUŽBENOME PUTU!

Utorak U 21:00
Muzej za umjetnost i obrt
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
Generalni pokrovitelj „Večeri na Griču - Na službenome putu“ je INA – Industrija nafte, d.d.
 
IstraMerika
Elis Lovrić, gitara, glas
Stjepan Večković, gajde, mih i dvojnice
 
Program:
Va sne
Pod škalinah
Tić
Aj otrocica
Zavrti me, zavrti
Ćun se spovedat
Sretno ti bilo
All I really want
Kanat od mora
Merika
Je ca je
Se ca još željin
Ku bi more
 
Ona je svestrana umjetnica i talentirana glazbenica...
 
„Uvijek sam željela raditi upravo ovo što radim. No, nisam znala kako to ostvariti jer ne potječem iz obitelji koja ima ikakve veze s umjetnošću niti je bila u ikakvim istaknutim društvenim krugovima. (...) Kad nešto voliš, uvijek nađeš način da to bude dio tvog života. A glazba nije moj drugi izbor već istovremeni izbor iz djetinjstva koji ni sa kim nisam djelila. Samo sam kontinuirano roditeljima dosađivala: ‘Ja bin gitaro, ja bin gitaro!’ I jednog kišnog dana otputovali su Pulu i kupili mi je. Moja prva gitara s dvije otisnute palme. (...) U glavi stalno stvaram tekstove i melodije i uz gitaru živim neki svoj život, satkan od govora koji sam upila s majčinim mlijekom, odrastajući kraj mog mora u Rapcu. Tako su nastale moje pjesme na labinjonskoj cakavici koja je naprosto provalila iz mene“, tako govori kantautorica, glumica, i pjesnikinja Elis Lovrić.
 
Nakon završene Dramske akademije u Zagrebu, odglumila je brojne glavne uloge u hrvatskim i talijanskim kazalištima, osvajajući pritom i niz nagrada. Tečno govori pet jezika što joj je omogućilo suradnju i u nekoliko međunarodnih kazališnih produkcija. Godine 2014. napisala je i producirala svoj prvi mjuzikl Kolarići za Istarsko narodno kazalište u Puli, a izbor da svojim specifičnim glazbenim stilom otpjeva hrvatsku himnu na otvorenju 59. Pula Film Festivala pao je upravo na Elis. Godine 2017. objavila je svoj prvi autorski album Merika.Svojim jedinstvenim glasom i skladanjem, Elis vodi slušatelje u otkrivanje svoje vlastite Amerike, kroz predivne istrijanske pejsaže i krajolike, ali i na emocionalna putovanja u nutrinu, na putovanje s vlastitom dušom... Održala je brojne koncerte u Hrvatskoj, Italiji, Njemačko i Poljskoj, a posebno se ističe njezina turneja u Brazilu, 2018. gdje je predstavila album O canto da Istria u cijelosti otpjevan na portugalskom jeziku. To je prvi put da su pjesme s Labinjonske čakavice prevedene i otpjevane na portugalskom. Sudjelovala je u natjecanju za pjesmu Eurovizije Dora 2019. godine. Elis je neumorna i trenutno radi na novom albumu Kanat od Mora, koji prati istoimena knjiga poezije. Čekaju je brojna inozemna gostovanja, među njima i u dalekom Japanu...
 

Jednokratnim plaćanjem gotovinom ostvaruje se 10 % popusta. Na 20 % popusta imaju pravo osobe s invaliditetom i njihova pratnja; učenici, studenti, umirovljenici, pretplatnici ciklusa Lisinski subotom te skupni posjeti (više od 15 osoba). Prodaja ulaznica na blagajnama Lisinskog, blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te na www.lisinski.hr.