Događanja

04.
lipnja 2019.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GUDAČKI KVARTET RUCNER: CIKLUS ČETIRI GODIŠNJA DOBA - LJETO

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Gudački kvartet Rucner
60 kn
Ulaznice
60,00 kn
Gošća:
Divna Šimatović - gitara
 
Program:
Joseph Haydn, praizvedba djela Sanje Drakulić i Luigi Boccherini: Kvintet za gitaru i gudački kvartet 
 
Divna Šimatović (Zagreb, 1994.) završila je Muzičku akademiju u Zagrebu s uspjehom magna cum laude u klasi profesora Darka Petrinjaka. Dobila je Dekanovu nagradu za iznimna postignuća te stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost u školovanju. Završila je Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi profesora Xhevdeta Sahatxhije te Drugu gimnaziju, obje s odličnim uspjehom. Prošavši dvodijelnu audiciju za poslijediplomski studij Konzertexamen, od jeseni 2018. studira u klasi prof. Ricarda Galléna na Hochschule für Musik FRANZ LISZT Weimar.
 
Tijekom svojeg glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa osvojila je četiri prve nagrade, dvije druge i jednu treću nagradu. Na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo osvojila je dvije druge nagrade 2014. i 2018. (1. nije dodijeljena), a na Bistričkom zvukoliku 2018. prvu nagradu. Na Prvom hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe u Bjelovaru 2011. osvojila je drugo mjesto. Divna je osvojila prve nagrade na sljedećim međunarodnim gitarističkim natjecanjima: Città di Gorizia (2008.), Mőrski festival kitare“ (2008.), Andrés Segovia (Njemačka, 2010.). Osvojila je treću nagradu na natjecanju Split Guitar Festival (2008.) i druge nagrade na natjecanjima Mőrski festival kitare (2010.) i Fernando Sor u Rimu (2015.).
 
Divna se usavršavala na majstorskim radionicama kod Xhevdeta Sahatxhije, Lukasza Kuropaczewskog, Zorana Dukića, Petrita Çekua, Gorana Listeša, Paola Pegorara, Margarite Escarpe, Thomasa Offermana, Alejandra Cordove i Stefana Schmidta.
 
Bavi se i pedagoškim radom u GU Elly Bašić, a od jeseni 2018. predaje i na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u zvanju asistentice.