Događanja

20.
studenoga 2019.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

HARIS DŽINOVIĆ

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Muzička kućica j.d.o.o.
160 kn
190 kn
210 kn
230 kn
Ulaznice
160,00 kn
190,00 kn
210,00 kn
230,00 kn

Uz njegove pjesme generacije se raduju, tuguju, sanjaju ili zaljubljuju

Haris Džinović, miljenik publike i jedan od najvećih pjevača i skladatelja narodne glazbe, nastupit će 20. studenoga na solističkom koncertu u  Lisinskom.

Haris koji je svoju bogatu i živopisnu karijeru započeo početkom osamdesetih pjevajući sevdalinke, sve je samo ne prosječni pjevač narodne glazbe. Njegov je život posveta stvaranju glazbe za dušu, čiji je recept pronašao u jednostavnosti i kvaliteti, koju onda svojom interpretacijom dovodi do savršenstva.

Kroz život je prošao gotovo cijeli svijet, a na svome se putu do danas, susreo s mnogim svjetskim imenima poput Davida Bowiea, Eltona Johna, Georgea Michaela, Montserrat Caballé ( na čijem je koncertu nastupio kao gost 2011. u Beogradu) te mnogim drugima. Ipak, najposebniji trenutak karijere bio je poziv (Isabelle) i Claude Françoisa ( autor evergreena “My Way” – “Comme d'habitude“) koji su željeli da baš Haris izvede jubilarnu, tisućitu verziju pjesme na romskom jeziku, pod nazivom “Kantar Cigan”.

Iza sebe broji pet solističkih albuma te tri kao član Sar e Rome. U Lisinkom ćemo imati priliku uživati u najvećim hitovima ovog po mnogočemu jedinstvenog pjevača, poput “Muštuluka”, “Pariških kapija”, “Sjećaš li se”, “Jesul’ dunje procvale” i mnogih drugih.