Događanja

20.
siječnja 2019.
Nedjelja u 17:00 sati
Velika dvorana

HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL
STIH I NOTA, STO DIVOTA

Nedjelja U 17:00
Velika dvorana
Organizator: Udruga Hrvatski dječji festival
90 kn
Ulaznice
90,00 kn
HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL najmasovnije je okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj.
 
Svojom koncepcijom ovo je jedinstveni dječji festival, koji svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad sa djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.
 
U protekle 24 godine Festival je iznjedrio oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.
 
Na 25. Hrvatskom dječjem festivalu u glazbenom će se djelu predstaviti dječji zborovi iz Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba. Djeca osnovnoškolskog uzrasta uz pomoć svojih učitelja predstavit će svoje radove – slike i poeziju.
 
Tijekom prijepodneva bit će postavljena izložba najboljih likovnih dječjih radova u prostoru Lisinskoga, a prije početka glazbenoga dijela bit će otvorenje izložbe likovnih radova i okrugli stol, gdje će mladi stvaratelji razgovarati o svojim radovima s članovima stručnih povjerenstava, koja čine ugledni umjetnici i prosvjetni djelatnici. Nakon toga će biti koncert novih skladbi u izvedbi dječjih zborova.
 
Dugogodišnjem dirigentu dječjeg zbora Cicibani iz Karlovca Ratku Pogačiću bit će uručeno Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Dosada su to priznanje dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro, posthumno Branko Mihaljević te Alan Bjelinski. Na kraju će svi zborovi izvesti pjesmu posvećenu Hrvatskom dječjem festivalu STIH I NOTA, STO DIVOTA maestra Pere Gotovca.
Cijena ulaznice za grupne posjete iznosi 80 kn.