Događanja

17.
ožujka 2019.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

HRVATSKI KONCERT HARFI "SVEČANOST HARFE"

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: ZONTA klub Zagreb
75 kn
Ulaznice
75,00 kn
ZONTA okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene čiji je zajednički rad usmjeren na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog položaja žena u društvu. ZONTA podupire razne projekte kojima se pomaže ženama, stipendira znanstvenice i poduzetnice, te zagovara promjene, u lokalnoj i međunarodnoj zajednici, s ciljem poboljšanja položaja žene u društvu.
 
U tu svrhu ZONTA klub Zagreb organizira ovogodišnji, sada već jedanaesti tradicionalni Hrvatski koncert harfi “Svečanost harfe", čime ove godine želimo pomoći djevojkama bez obiteljske skrbi koje nakon 18 godina žele nastaviti obrazovanje i ostati u  karmelićanskom Domu sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu.
 
Sustav socijalne skrbi u našoj zemlji omogućava smještaj i skrb za nezbrinutu djecu sve do završetka srednjoškolskog obrazovanja, odnosno do punoljetnosti. Nakon toga ostaje mogućnost traženja potpore u slučaju redovitog studiranja, a nerijetko troškovi obrazovanja, putovanja i ograničenosti smještajnih mogućnosti mladima otežavaju ako ne i onemogućavaju nastavak obrazovanja i stjecanja boljih mogućnosti ostvarenja osobnih potencijala i životnih uvjeta. U Domu sestara karmelićanki za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu smještene su i djevojke koje su izrazito dobre učenice i imaju želju i ambiciju nastaviti školovanje. Prihodom od koncerta, a u suglasnosti s upravom doma, željeli bismo im pritom pomoći.
 
Osim dobrotvornog aspekta, koncerti su jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar od preko 20 harfista iz Hrvatske, koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije te daju značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji. Koncerti orkestra harfi i u svijetu relativno su rijetki, a nude i mogućnost za edukaciju o ovom divnom glazbenom instrumentu. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja će, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetite tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta
 
SUDIONICI:
Hrvatski orkestar harfi „Tisuću žica“ pod vodstvom doc. Marije Mlinar.
Gosti: Zdenka Kovačiček i Adam Končić