Događanja

28.
svibnja 2019.
Utorak u 19:30 sati
Mala dvorana

HUMANITARNI KONCERT „KLAPSKI ZVUCI ZA NJIHOVO BOLJE SUTRA“

Utorak U 19:30
Mala dvorana
Organizator: ZAKLADA „MARIJA DE MATTIAS“
120 kn
Ulaznice
120,00 kn
Sudionici:
Dalmatinske klape grada Zagreba
Ženske: Ćakulone, Armorin, Figurin, Euterpa, Obilanca
Muške: Nostalgija, Bošket, Grdelin, Stine

Humanitarni koncert dalmatinskih klapa grada Zagreba „Klapski zvuci za njihovo bolje sutra“ u organizaciji Zaklade „Marija De Mattias“ Klanjateljica Krvi Kristove namijenjen je za stipendije studentima slabijeg imovinskog statusa iz Hrvatske i BiH  te za programe integracije djece s teškoćama u razvoju.

Zaklada djeluje pod geslom „za lijepi poredak stvari u svijetu“ zauzimajući se za solidarnost i pravdu kroz antidiskriminacijske oblike zaštite ranjivih socijalnih skupina.

Klapska pjesma kao vokalno višeglasje jedno je od najprepoznatljivijih autohtonih hrvatskih glazbenih izričaja. Uz Dalmaciju, kolijevku klapskog pjevanja, njeguje se i u drugim sredinama Hrvatske i dijaspore. Grad Zagreb postao je važno središte klapskog pjevanja zbog brojnih klapa koje u njemu djeluju i kvalitete pjevanja.

Na dobrotvornom koncertu sudjeluje 5 ženskih i 4 muške klape iz Zagreba. Publika će moći doživjeti bogatstvo zvuka i ljepotu glazbenog izričaja tog našeg nematerijalnog kulturnog dobra. Klape i publika svojim dobrotvorjem doprinose boljem sutra novim generacijama i ranjivim skupinama društva.