Događanja

17.
veljače 2020.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

JELENA ROZGA, MIA DIMŠIĆ, GIULIANO, GORAN KARAN, TEDI SPALATO, MARKO TOLJA, KLAPA SV. JURAJ... I ORKESTAR HRM - NOVI DATUM - RASPRODANO

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: MORH
50 kn
70 kn
90 kn
Ulaznice
50,00 kn
70,00 kn
90,00 kn

Prvotno predviđen datum (30. siječnja) humanitarnog koncerta Ministarstva obrane "Zovem prijatelje moje" odgođen je zbog tragičnog događaja i gubitka života pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Kupljene ulaznice vrijede i za novi termin koncerta.

Sugrađani koji su kupili ulaznice za koncert, a ne odgovara im novi termin, ulaznice mogu vratiti na blagajni dvorane Lisinski, radnim danom od 10 do 20 sati, a subotom od 9 do 14 sati.

 
AUTORSKA VEČER TOMISLAVA MRDULJAŠA „ZOVEM PRIJATELJE MOJE”
 
ORKESTAR HRVATSKE RATNE MORNARICE & GOSTI
Dirigent: TONĆI ĆIĆERIĆ
 
Dobrotvorni koncert - kompletan prihod od ulaznica bit će uplaćen u korist Zaklade vojne solidarnosti.
 
Izvođači:
ZORICA KONDŽA, JELENA ROZGA, MIA DIMŠIĆ, IVO AMULIĆ, GIULIANO, KLAPA SV. JURAJ HRM, ALEN NIŽETIĆ, MARKO TOLJA, GORAN KARAN, TEDI SPALATO, TIHO ORLIĆ, MARKO KUTLIĆ, ANA URŠULA NAJEV, PETAR DRAGOJEVIĆ, MJESNI ODBOR
 
Izvođači će pjevati autorske pjesme Jugo, Gori more, Bez tebe, Ješka od ljubavi, Ne voliš me više, Ti me izluđuješ, Dobro mi došla ljubavi, Ćutin se lipo, Srna i vuk i mnoge druge. Pjevače će pratiti Orkestar Hrvatske ratne mornarice, a neke će pjesme biti obrađene u posebnim aranžmanima prilagođenima za gudački kvartet. Voditelji će biti Edita Lučić Jelić i Duško Čurlić.
 
TOMISLAV MRDULJAŠ, skladatelj, producent
Redovni član Hrvatskog društva skladatelja, surađivao s mnogim hrvatskim izvođačima. Dobitnik niza nagrada i priznanja, od kojih je i nagrada ‘Porin’ za pjesmu i hit godine Jugo u izvedbi Giuliana i Marijana Bana. Pisao pjesme za Olivera Dragojevića, Giuliana, Zoricu Kondžu, Marijana Bana, Ivu Amulića, Severinu, Tutti-Frutti band, Tedija Spalata, Nenu Belana i mnoge druge.
 
ORKESTAR HRVATSKE RATNE MORNARICE osnovan je 1991. godine u Splitu i baštinik je stoljetne tradicije puhačkih orkestara na širem dalmatinskom području. Utemeljen je u danima Domovinskog rata, izrastavši do danas u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine iz koje je i nikao. U svojim prvim godinama djeluje u formi simfonijskog puhačkog orkestra, kojim su ravnali priznati hrvatski dirigenti (Pavle Dešpalj, Loris Voltolini, Mladen Tarbuk, Edo Mičić, Saša Britvić, Hari Zlodre, Ivo Lipanović), a ostvarene su i brojne suradnje s najistaknutijim vokalnim i instrumentalnim solistima, komornim ansamblima, vokalnim sastavima i pjevačkim zborovima. Od 2008. godine Orkestar HRM djeluje u sastavu Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Orkestar danas u koncertnim prilikama najčešće djeluje u formi plesnog orkestra i/ili big banda, a u protokolarnim i promenadnim prilikama nastupa u klasičnom marching band sastavu. Zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice je bojnik Milan Milas, a dirigent mo Tonći Ćićerić.