Događanja

11.
veljače 2020.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

KONCERT GORANA KARANA I GOSTIJU „KUĆA NAŠE PISME“
DONATORSKI KONCERT HRVATSKE LIGE PROTIV RAKA

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Hrvatska liga protiv raka, ZAMP i SCARDONA
120 kn
160 kn
200 kn
250 kn
Ulaznice
120,00 kn
160,00 kn
200,00 kn
250,00 kn
Dvostruki pobjednici Splitskog festivala 2019. u Lisinskom!
 
U povijesti Splitskog festivala samo se tri puta dogodilo da izvođač dobije i nagradu žirija i nagradu publike. Jedan od ta tri puta dogodio se ljetos Goranu Karanu, Tediju Spalatu i klapi Sv. Juraj HRM za pjesmu "Kuća naše pisme", po kojoj zagrebački koncert u veljači nosi naziv.
Stihove i glazbu potpisuje sam Goran, za aranžman i produkciju zaslužan je Nikša Bratoš, dok je Mario Božić napravio aranžman za klapu. 
 
Goran je otkrio da mu je Tedi veliki uzor kojeg je još pratio u mlađim danima i da je baš sretan što je njihova suradnja doživjela odličan uspjeh: "Kuća naše pisme je priča o Dalmaciji, pjesma koja stihovima i glazbom slavi neprolaznu ljepotu našeg kraja. Pjevamo o onome najboljem što smo naslijedili od prošlih generacija i onom što nam valja sačuvati i s ljubavlju ostaviti za one koji će doći poslije nas."
 
Aranžer Nikša Bratoš želio je povezati sve dalmatinske niti ovom pjesmom: "Goran i Tedi su dali dvije sasvim različite, a istovremeno nevjerojatno skladne i povezane izvedbe, bilo je zadovoljstvo biti dijelom stvaranja ove pjesme i oslikavanja njenog zvučnog krajolika."
 
Tedi Spalato rekao je da je Karan napravio izvrsnu pjesmu koja će ostati generacijama, pravu dalmatinsku: "Od prvog zajedničkog sviranja osjetio sam melodiju koja me odmah dotakla u dušu i čuo stihove koji su me pozvali da ih oživim svojim uspomenama i nadama. Podjednako su mi drage obje nagrade, i od žirija i od publike. Bez publike nema glazbe, mi smo tu da joj dajemo pjesmu i dušu."
 
Organizator je koncerta Hrvatska liga protiv raka koja ujedno obilježava 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšali teško životno razdoblje.
 
Scardona je suorganizator događaja, a ovo je već četvrti koncert koji organizira s HLPR-om. Najprije su nastupila 4 Tenora, zatim je koncert "Sve ću preživit" održao Tedi Spalato, a u 2019. Đani Stipaničev nastupio je na koncertu naziva "To je tvoja zemlja".
 
"Ovaj koncert iznimno mi je značajan jer imam priliku ono što volim i ono što radim staviti u funkciju općeg dobra. Ovo je prilika da na najljepši način opravdam svoj poziv i zanimanje", izjavio je Goran Karan.