Događanja

17.
rujna 2019.
Utorak u 10:00 sati
Mala dvorana

KONFERENCIJA
"SNAGA HRVATSKE ENERGETIKE"

Utorak U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Večernji list d.o.o.
Ulazak uz pozivnicu
Ulazak uz pozivnicu
Kao finale projekta „Snaga hrvatske energetike“ koji Poslovni dnevnik provodi od ožujka ove godine, posvećenog problematici razvoja hrvatskog energetskog tržišta, tranziciji domaćeg energetskog modela te energetskim investicijskim projektima u Hrvatskoj i regiji, održat će se konferencija u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. 
Projekt „Snaga hrvatske energetike“ naslanja se na tradiciju dosadašnjih konferencija Energy Market Forum i Energy Investment Forum koje su se u proteklih pet godina u organizaciji Poslovnog dnevnika prometnule u centralno mjesto stučne rasprave o budućnosti sektora energetike i povezanih industrija.
Naglasak konferencije je na provedbi energetske Strategije za daljnji razvoj sektora do 2030. godine.
 
Tri panel diskusije i nekoliko stručnih prezentacija o električnoj energiji, nafti i plinu te obnovljivim izvorima energije detaljno će problematizirati ovisnost Hrvatske o domaćoj proizvodnji, ovisnost o uvozu, daljnjim ulaganjima te investicijske planove. Također, panel diskusije bit će posvećene daljnjem razvoju pojedinih segmenata, a u pogledu zadane energetske strategije, stvaranja zakonskih okvira, investicija, stanja u okruženju i slično.
 
Cilj konferencije je i ove godine obuhvatiti najrelevantnije teme, govornike vezane uz tematiku investicija u energetici, razvoj tržišta i geopolitike te problematizirati daljnji razvoj energetskog sektora, a povezano s donesenom Strategijom za daljnji razvoj sektora do 2030. godine.
Više o konferenciji možete saznati ovdje.