Događanja

07.
prosinca 2018.
Petak u 20:00 sati
Velika dvorana

LA FURA DELS BAUS
FREE BACH 212

Petak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
200 kn
240 kn
290 kn
330 kn
Ulaznice
200,00 kn
240,00 kn
290,00 kn
330,00 kn
Eksplozija umjetničke strasti na kazališnoj i glazbenoj pozornici!
 
La Fura dels Baus kazališna je družina iz Barcelone koja od 1979. godine osvaja svijet svojom jedinstvenom vizijom teatra. Pozornost najšire svjetske javnosti privukli su svojim doprinosom nezaboravnom spektaklu otvaranja Olimpijskih igara u Barceloni. Neutaživa znatiželja, hrabar istraživački duh, visoko estetizirani izraz povezan s najsuvremenijim scenskim tehničkim rješenjima… sve je to sadržaj velike „furanske“ kreativne radionice.
Ekscentričnost, nekonvencionalnost, inovacija, spajanje tjelesnosti i mističnog, provokativnog i sofisticiranog… doživjet ćemo i u programu s kojim La Fura u prosincu dolazi u Lisinski! La Fura je već nastupila u Zagrebu, na prvom Eurokazu 1987. sa svojom prvom velikom predstavom, danas već legendarnom Suz/o/suz. Tada na samom početku karijere, a danas velike međunarodne zvijezde.
 
Free Bach slobodna je interpretacija Seljačke kantate (Bauernkantate) BWV 212 J. S. Bacha iz 1742. godine. Burleska, komedija, društvena kritika, izazov zemaljskih užitaka. Sve su to koncepti s kojima nas „furisti“ s Bachom zovu za svoj raskošni stol u taverni elektronske glazbe, multimedijske slike, flamenca… čudesne, neočekivane, nove kazališne i filmske poetike.
 
Želite li odgovoriti najvećem izazovu umjetnosti na pozornici Lisinskog, ne propustite gostovanje kultnog ansambla La Fura dels Baus u Lisinskom.
 
Koncert je ostvaren uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Kraljevine Španjolske.