Događanja

04.
travnja 2019.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

"LA PRIMAVERA" - ANTONELLA MALIS
21 GODINU S VAMA

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Scardona glazbena produkcija d.o.o.
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
KONCERTOM "LA PRIMAVERA" hrvatska operna crossover umjetnica, sopranistica Antonella Malis obilježit će 21 godinu svog umjetničkog djelovanja.
 
Rođena u Splitu, u glazbenoj obitelji, na pozornici je od svoje 4. godine, no svoj prvi nastup kao operna solistica ostvaruje u Rimu za vrijeme studija opernog pjevanja. Uz diplomu i magisterij, 1999. osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju "Pacem in terris" u organizaciji talijanske RAI TV, nastupa pred Papom Ivanom Pavlom II i Benediktom XVI te debitira u naslovnoj ulozi operete "Mala Floramy" Ive Tijardovića 2001. godine.
 
U svojoj međunarodnoj karijeri ostvarila je uspješne suradnje s mnogobrojnim glazbenicima i ansamblima poput orkestra Original Wiener Strauss Cappelle iz Beča i zapažene nastupe u najprestižnijim koncertnim dvoranama kao Tatjana u operi "Evgenij Onjegin" s Moskovskim državnim simfonijskim orkestrom u sklopu Europskih turneja.
 
Pored glumačkih ostvarenja u dramskoj predstavi "Amadeus" i mjuziklu "Nunsens" ("Redovnice nastupaju") u zemlji i inozemstvu (EU/Kanada), s gitaristom, prof. Goranom Listešom promovirala je zajednički CD Canzone Napoletana izdavačke kuće Scardona.
U umjetničkom djelovanju kroz dvadeset i jednu godinu toplim i iskrenim estradnim nastupom, elegantnim i profinjenim glasom osvaja srca publike diljem svijeta.
 
Nove glazbene interpretacije, zanimljivi gosti, sjećanja na romantični Napulj, nostalgični fado, šarm francuske šansone, ljepota i mistika belcanto arija opernih klasika i operetnih velikana, najljepše ljubavne balade svjetskih i hrvatskih evergreena, songovi mjuzikla...
Svi ti glazbeni žanrovi ove suptilne umjetnice kriju se u koncertnoj večeri "La Primavera", dvadeset i jednoj godini retrospektive karijere. Baš kao i svako novo proljeće, godišnje doba u kojem se priroda iznova budi u prepoznatljivim, ali uvijek novim bojama životne radosti i kreativnost.
 
Gosti:
MAX HOZIĆ, GORAN LISTEŠ, DAVOR PEKOTA, MARINA TOMAŠEVIĆ,  MATE GRGAT, ABBAZIA, BAND AID MOST i gosti iznenađenja.