Događanja

12.
listopada 2019.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM 2019./2020.
FILHARMONIJA BBC-a

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Ljetna online akcija
Ulaznice
Ljetna online akcija
LJETNA ONLINE AKCIJA PRETPLATE LISINSKI SUBOTOM 19/20

Ljeto je stvoreno za strastvene ljubavi bez zlobe! 

Zato ne propustite jedinstvenu priliku nabaviti pretplatničke ulaznice za šesnaest vrhunskih koncerata u novoj sezoni prestižnog ciklusa Lisinski subotom!

Vrhunska glazbena postava je u igri - od pijanističkih majstora Jevgenija KissinaIve Pogorelića i Alice Sare Ott, mlade violončelističke zvijezde Kiana Soltanija, vrhunskog orguljaša Oliviera Latryja pa sve do najvećih svjetskih simfonijskih orkestara kao što su Filharmonija BBC-ja i Kraljevski simfonijski orkestar, legendarnih Bečkih dječaka te miljenika zagrebačke publike, maestra Ivana Repušića.
 
POSEBNA POGODNOST ZA NOVE PRETPLATNIKE LISINSKI SUBOTOM
 
1.800,00 kn  =  1.600,00 kn
1.600,00 kn  =  1.400,00 kn
 
Posebne su cijene ulaznica dostupne samo u ograničenom vremenskom razdoblju, zato ne zaboravite nabaviti svoju na vrijeme! Klasična glazba nikada nije zvučala bolje, a u hrvatskom hramu glazbe ona ove sezone poprima oblike najviše razine ljubavi, bez imalo zlobe, u čast velikom skladatelju, Vatroslavu Lisinskom. Pretplate za ciklus Lisinski subotom od 20. srpnja do 1. rujna možete kupiti online putem ovdje. Jesenski upis pretplate na blagajnama Lisinskog počinje 2. rujna 2019. godine.
 
12.10.2019.
FILHARMONIJA BBC-ja
JOHN STORGÅRDS, dirigent
KIAN SOLTANI, violončelo
 
Program:
B. Britten: Jednostavna simfonija, op. 4
J. Haydn: Drugi koncert za violončelo i orkestar u D-duru, op. 101 (Hob. VIIb:2)
A. Bruckner: Šesta simfonija u A-duru, WAB 106
 
Nakon BBC Promsa – Lisinski subotom!
 
Gostovanje jednoga od najcjenjenijih orkestara Velike Britanije, Filharmonije BBC-ja pod ravnanjem njihova glavnoga gostujućeg dirigenta Johna Storgårdsa, jedan je od vrhunaca nove koncertne sezone!
 
Njihova je matična kuća Dvorana Bridgewater u Manchesteru, no ljeto provode u Londonu, kao domaćini jednoga od najpoznatijih svjetskih festivala klasične glazbe - BBC Proms. Na početku nove sezone, nakon nekoliko vrhunskih koncerata u londonskom Royal Albert Hallu, maestralna Filharmonija BBC-ja stiže u Lisinski!
 
Oduvijek ispred svojega vremena, inovativni i inspirativni orkestar posebnu pozornost posljednjih nekoliko sezona posvećuje popularizaciji klasične glazbe. Posebno ih vole milenijalci koji sve češće slušaju njihove izvedbe na Trećem programu Radija BBC preko popularnih streaming servisa, što ih potiče i da njihov atraktivni program dođu slušati uživo, bilo u matičnoj dvorani u Manchesteru (u kojoj svaki put ugoste čak više od pet tisuća posjetitelja) bilo na nekom od gostovanja uz vrhunske soliste diljem svijeta. Zvuk Filharmonije BBC-ja može se redovito pratiti i na najslušanijoj radijskoj postaji na svijetu, Prvom programu Radija BBC, gdje se mogu čuti bogati aranžmani pop-hitova skupina kao što su Nero ili The XX, inače velikih miljenika zagrebačke publike.
Zaslužan za njihovu neizmjernu inovativnost i popularnost je donedavni šef-dirigent Juanjo Mena. Orkestar je vodio od 2011. do 2018. i u tom razdoblju je dvaput nastupio u ciklusu Lisinski subotom, 2012. i 2014.  godine. U njegovo vrijeme orkestar je znatno proširio standardni repertoar i prionuo na rad uz velike vokalno-instrumentalne partiture, dok ga je Storgårds obogatio djelima i skandinavskih skladatelja te je s orkestrom snimio cjeloviti simfonijski ciklus Jana Sibeliusa, što je iznjedrilo diskografska izdanja prodana u gotovo milijun primjeraka. Nedavno su u izvedbi Sibeliusove Šeste simfonije eksperimentirali i s binauralnim valovima, što je publika prihvatila s velikim uzbuđenjem.
 
Za zagrebački koncert Filharmonija BBC-ja odabrala je raznovrsni program sa simfonijskim djelima Brittena i Brucknera, dok će im se u izvedbi Haydnova Drugog koncerta za violončelo i orkestar u D-duru, op. 101 pridružiti vrhunski čelist Kian Soltani, ekskluzivni umjetnik diskografske kuće Deutsche Grammophon, pobjednik brojnih velikih međunarodnih natjecanja, među kojima i 5. Međunarodnog violončelističkog natjecanja Antonio Janigro, održanog 2012. godine u Zagrebu. Mladi i atraktivni glazbenik predstavnik je najnovije generacije zvijezda klasične glazbe (koje su stalni postav programa najpoznatijih svjetskih pozornica), a u aktualnoj je sezoni umjetnik u rezidenciji Kraljevskog filharmonijskog orkestra, što je veliko priznanje njegove kvalitete.