Događanja

02.
veljače 2019.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ORKESTAR MINHENSKOGA RADIJA
ZBOR BAVARSKOGA RADIJA
IVAN REPUŠIĆ, dirigent

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
170 kn
210 kn
250 kn
Ulaznice
170,00 kn
210,00 kn
250,00 kn
ORKESTAR MINHENSKOGA RADIJA
ZBOR BAVARSKOGA RADIJA
IVAN REPUŠIĆ, dirigent
Fuoco di Gioia
 
Slušatelje ciklusa Lisinski subotom očekuje posebna glazbena poslastica – zborski izvaci iz opera Nabucco, Lady Macbeth, Otello, Ukleti Holandez, Lohengrin, Tannhäuser... Senzacionalan koncert priređuje Orkestar Minhenskoga radija, pod ravnanjem jednog od najvažnijih hrvatskih dirigenata nove generacije s njemačkom adresom, Ivana Repušića, uz sudjelovanje vrhunskog Zbora Bavarskoga radija!
Repušić će sa „svojim“orkestrom – kojem je 2017., po volji samih glazbenika nakon dvogodišnje potrage, postao šefom-dirigentom – program naslovljen Fuoco di Gioia nešto prije snimiti na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkoga gostovanja izvesti u glasovitoj Herkulessaal u Münchenu! Repušićevo (operno) iskustvo koje je stjecao najprije u domovini kao šef-dirigent i ravnatelj Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, ravnatelj glazbenog programa festivala Splitsko ljeto (2006.-2009.) i Dubrovačkih ljetnih igara (2009.-2012.) te ravnajući opernim izvedbama u Hamburškoj državnoj operi, drezdenskoj Semper operi, Komičnoj operi u Berlinu, Državnoj operi u Hannoveru kojoj je i glazbeni ravnatelj – zagrebačkoj publici jamči da će biti svjedoci čudesnoga glazbenog događaja koji će dugo pamtiti! „Svejedno gdje sam, nastojim uvijek dati sve od sebe. Trudim se poistovjetiti se s glazbom i to podijeliti sa svojim orkestrom i pjevačima, kako bismo zajednički publici pružili nezaboravan doživljaj“, rekao je Repušić u intervjuu za Fono forum. Potvrdio je to prošlogodišnjim zagrebačkim gostovanjem s Orkestrom Berlinskoga radija i mladim Aljošom Jurinićem kao solistom. Bio je to jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja sezone, koji je dobio nasljednika – gostovanje Orkestra Minhenskoga radija i Zbora Bavarskoga radija pod ravnanjem maestra Repušića: Fuoco di Gioia!
 
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!