Događanja

17.
veljače 2018.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
RAY CHEN, violina
ZAGREBAČKI SOLISTI

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
Ray Chen, violina
Zagrebački solisti
 
PROGRAM:
Gioacchino Rossini: Sonata za gudače u C-duru, br. 3
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za violinu i orkestar u A-duru, br. 5,
KV 219
Petar Iljič Čajkovski: Suvenir iz Firence, op. 70
 
Ray Chen, violinist za kojega veliki Maxim Vengerov ističe: „Ray se dokazao kao cjelovit glazbenik koji ima iznimne kvalitete, kao što su prekrasan mladenački ton, životnost i lakoća. On ima sve vještine istinskoga glazbenog interpreta.“ Ray je pobjednik natjecanjâ Queen Elisabeth i Yehudi Menuhin, a surađivao je s najuglednijim svjetskim orkestrima. Uz Francuski nacionalni orkestar i Danielea Gattija nastupio je pred oko 800.000 slušatelja u Parizu u povodu Dana Bastille. Ostvario je i nekoliko nosača zvuka za Sony, potpisao ekskluzivni ugovor za Decca Classics, dok su ga The Strad i Gramophone magazine opisali kao onoga „kojega vrijedi imati na oku“. Godine 2012. bio je najmlađi solist koji je nastupao na koncertu u povodu dodjele Nobelove nagrade. Na SoundCloudu, Raya Chena prati više od dva milijuna ljudi mlađe generacije, a prvi je klasični glazbenik pozvan da redovito piše blog o svojem glazbeničkom životu za talijansku izdavačku kuću RCS Rizzoli. Svira na Stradivarijevu „Joachimu“ iz 1715., instrumentu koji je nekoć pripadao glasovitom mađarskom violinistu Josephu Joachimu. 
 
Ansambl Zagrebački solisti je osnovan 1953. u sklopu Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glazbenog velikana, glasovitoga violončelista Antonija Janigra! Više od šest desetljeća, uz umjetničko vodstvo niza znamenitih koncertnih majstora, Zagrebački solisti kvalitetom muziciranja žive glazbu i promiču je u domovini i u svijetu. Do sada su održali više od 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim gradovima i najslavnijim koncertnim dvoranama: u Beču, Amsterdamu, Londonu, Moskvi, Rimu, New Yorku, Sydneyju, Ženevi, Madridu, Buenos Airesu, te ostvarili brojne umjetničke suradnje. 

Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, pretplatnike ciklusa Lisinski arioso, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i Končar DIST, skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!