Događanja

19.
siječnja 2019.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
VINCENT DUBOIS, orgulje

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
VINCENT DUBOIS, orgulje
 
J. S. Bach: Sinfonia iz kantate Wir müssen durch viel Trübsal, BWV 146
W. A. Mozart: Fantazija u f-molu, KV 608
C. Franck: Preludij, fuga i varijacija u h-molu, op. 18, CFF 30
Ch. M. Widor: Allegro maestoso, prvi stavak Šeste simfonije op. 42 br. 2
F. Liszt: Fantazija i fuga na koral Ad nos, ad salutarem undam, S 259
V. Dubois: Improvizacija
 
Dubois ne samo što je iskusan i vrhunski orguljaš, nego se i ubraja među najbolje. Duboisova interpretacija odlikuje se tehničkom jednostavnošću, prirodnom muzikalnošću i ekspresijom. (General-Lanzeiger)
 
Katedralni orguljaš pariške crkve Notre-Dame - Vincent Dubois, vrhunski orguljaš svjetskoga glasa demonstrirat će što sve mogu orgulje Wernera Walckera u zagrebačkom Lisinskom! Otkako je prije više od petnaest godina, nakon dviju važnih pobjeda na najvećim orguljaškim međunarodnim natjecanjima u Calgaryju i Toulouseu, suvereno stupio na svjetsku glazbenu scenu, postao je nezaobilazan gost brojnih koncertnih prostora u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji te na Pacifiku, kao i na brojnim međunarodnim glazbenim festivalima.
Kao solist surađivao je s više orkestara, među kojima su filharmonije Los Angelesa, Hong Konga, Gran Canarije, Radio Francea, Francuskog nacionalnog orkestra, orkestara Philadelphije, Picardije i Bretagne.
 
Njegove su nastupe prenosile brojne radijske postaje, među njima Francuski radio, radio ORF iz Beča, CBC Radio Canada te Australski radio, kao i American Public Media's Pipedreams. Voditelj je majstorskih tečajeva na brojnim sveučilištima (Yale, Curtis Institute of Music u Philadelphiji, Oberlin College, Baylor, St. Paul, Emor), a prije nešto više od dvije godine imenovan je gostujućim umjetnikom Sveučilišta u Michiganu u Ann Arboru.
 
Objavio je više nosača zvuka, uključujući CD s orguljaškom glazbom Franza Liszta. Uz vrlo intenzivan koncertantni i pedagoški angažman, Dubois obnaša službu ravnatelja na Le conservatoire à rayonnement régional de Strasbourg.
 
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom. 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a i MUO-a, dosadašnje pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, zaposlenike Splitske banke, INA-e, Croatia osiguranja i skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta za vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a. Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!