Događanja

04.
travnja 2020.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
AKADEMSKI ZBOR IVAN GORAN KOVAČIĆ
- OTKAZANO

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Otkazano
Otkazano
Prema preporuci Ministarstva zdravstva, koncert je otkazan. 
 
Povrat novca za pojedinačno kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 8. svibnja ili internetskim putem na ulaznice.hr, odnosno na podrska@ulaznice.hr. 
 
Organizator zahvaljuje na razumijevanju.
 
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
AKADEMSKI ZBOR IVAN GORAN KOVAČIĆ
DJEVOJAČKI ZBOR ZVJEZDICE
TOMISLAV MUŽEK, tenor
PAVAO MAŠIĆ, orgulje
DMITRIJ KITAJENKO, dirigent
 
Program:
Camille Saint-Saëns: Treća simfonija u c-molu, op. 78, Orguljaška
Hector Berlioz: Te Deum, op. 22 / H. 118
 
Maestro Kitajenko i Zagrebačka filharmonija – i subotom su dobitna kombinacija!
 
„Moja suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom sada je već vrlo duga i kvalitetna. Vrlo mi je teško objasniti tu povezanost; glazbenici me pogledaju i ja pogledam njih i – rezultat je tu“, objašnjava glasoviti svjetski dirigent, maestro Dmitrij Kitajenko, umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije. Dmitrij Kitajenko u svojoj je osamdesetoj godini u punoj snazi. Počeo je studij u rodnom Lenjingradu, a nastavio u Moskvi i u Beču. Nakon pobjede na Međunarodnom natjecanju Herbert von Karajan u Berlinu, karijeru nastavlja uz europske i američke orkestre, a 1990. seli se na Zapad, stupivši na mjesto prvoga dirigenta Simfonijskog orkestra Hessenskog radija, potom Bergenske filharmonije, kao i prvog gostujućeg dirigenta Simfonijskog orkestra Danskog radija. O njegovim uspjesima svjedoči bogata diskografija s brojnim nagradama. Surađuje s najvećim orkestrima svijeta i najboljim solistima. Njegova suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom, orkestrom s gotovo 150-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja, urodila je nedavno objavljenim odličnim nosačem zvuka za prestižnu njemačku diskografsku kuću Oehms Classics. Na taj se način, snimkama djela iz opusa Igora Stravinskog, Zagrebačka filharmonija pridružila izabranom društvu priznatih umjetnika na međunarodnoj glazbenoj sceni. Trolist Kitajenko – Zagrebačka filharmonija - Oehms Classics nastavlja suradnju pa se može očekivati skori izlazak novog CD-a s remek-djelima ruske orkestralne glazbe iz pera Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Glazunova. I to je samo jedan od iznimno uspješnih zajedničkih poglavlja maestra Kitajenka i Zagrebačke filharmonije! Za posjetitelje ciklusa Lisinski subotom maestro Kitajenko izabrao je poseban program: velebnu Saint-Saënsovu Treću simfoniju u c-molu op. 78 i Berliozov grandiozni Te Deum, op. 22. U obje skladbe posebnu ulogu imaju orgulje koje snagom i svojom moći pridonose snažnom glazbenom doživljaju.
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA-e te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici dva sata prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.