Događanja

11.
prosinca 2019.
Srijeda u 12:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH

Srijeda U 12:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
50 kn
Ulaznice
50,00 kn
Tekst: PETRA RADIN
Režija: PETRA RADIN
Glazba: DUBRAVKO PALANOVIĆ
Dirigent: DINKO APPELT
Igraju: MIA ANOČIĆ VALENTIĆ, FILIP DETELIĆ
Scenografija: PETRA RADIN
Produkcija: SILVANA BAKIJA ŠIMIĆ
 
Božić kod Zimogroznih lijepa je i topla priča kojom nastavljamo prema glavnom cilju MINIMINI ciklusa – razvoju kulture slušanja klasične glazbe, uz redovite odlaske u koncertnu dvoranu.
Zima i Grozni su vrlo posebno osmišljeni i djeci vrlo simpatični likovi koji žive u ladici Djeda Božićnjaka. Ostali su “prikeljeni” za čestitku koju je izradila djevojčica Maria i poslala Djedu Božićnjaku umjesto liste želja. Djed Božićnjak već sit sve većih prohtjeva djece, ostao je zatečen kada je dobio od Marie samo crtež, ali bez pisma, bez potpisa, bez ijedne jedine želje. Stavio je čestitku u ladicu i tako tu već cijelu godinu Zima i Grozni čuče u mraku i pokušavaju doći do Djedice da mu objasne da je pismo zapravo postojalo, ali da su ga oni, nespretni kakvi jesu, slučajno prekrili svojim likovima. Znaju da je Maria već godinu dana tužna jer čeka odgovor na vrlo važno pismo koje treba spasiti njezin mali svijet. Što se krije u pismu i kako će Zima i Grozni uspjeti doći do Djedice, pokazat će ova vesela, ali i dirljiva predstava, baš onakva kakav Božić treba biti – proveden u zajedništvu i u okružju onih koje volimo.
 
Božić kod Zimogroznih namijenjena je dobnoj skupini 4-11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti.
 
Kroz zanimljive dječje književne klasike, ali i projekte suvremenih hrvatskih autora (glazbenih i književnih), djecu ćemo uvesti u čaroliju  glazbene, književne i scenske umjetnosti, na izuzetno atraktivan i zabavan način, uz sudjelovanje filharmonijskog orkestra, a pod vodstvom renomiranih svjetskih dirigenata i u izvedbi vrhunskih hrvatskih glumaca.
 
Pretplatnici Crvenog, Plavog i OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije prilikom kupnje ulaznice za koncertne predstave MINIMINI CIKLUSA ostvaruju poseban popust  od 20% na blagajni Zagrebačke filharmonije.