Događanja

19.
prosinca 2019.
Četvrtak u 10:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH

Četvrtak U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
50 kn
Ulaznice
50,00 kn
Tekst/Režija: PETRA RADIN / Glazba: DUBRAVKO PALANOVIĆ
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA / Dirigent: DINKO APPELT
Gluma i vokali: JAN KEREKEŠHANA HEGEDUŠIĆDRAŽEN BRATULIĆTIA MIKIĆ/LORA SIMIKIĆ
Produkcija: SILVANA BAKIJA ŠIMIĆ
Pokreti i koeografija: TIHANA STRMEČKI
Kostimografija: SARA LOVRIĆ CAPARIN
Oblikovatelj svjetla: SAŠA MONDEKAR
Kostimi i rekviziti: DUNJA NEMČIĆ
Projekcije: LEONARDO LOSCIALE
 
Nakon sjajne Ježeve kućice (koju, ako još niste, možete posjetiti u ožujku), MINIMINI ciklus nastavlja sa svojom hrabrom misijom širenja glazbe, razvlačenja osmijeha i krčenja puta do dječjih srca! 
 
Zagrebačka filharmonija za svoju je najmlađu publiku u ovo najiščekivanije doba godine pripremila posebnu koncertnu predstavu Božić kod Zimogroznih koja će biti premijerno izvedena 11. prosinca, a s namjerom da kroz zanimljivu fabulu, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, pokaže da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće  blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur. 
 
Zima i Grozni su likovi koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampice, kičaste štandove, kobasice i germknedle. 
S druge strane, tu su otac i kći koji, od kada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život, kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to je nekako osobito teško. Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kao što je bio prije, kada je mama bila tu. Igrom okolnosti pismo završava kod kradljivca pisama – Groznog i tu počinje ledeni zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih pravi umjetničko djelo – zid neispunjenih želja – otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu, koja se čvrsto drži za kuvertu i ne da da je zalijepi na zid. Zima i Grozni, nakon što pročitaju njezino pismo, shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da želi samo da tata ispoha piceka kao što je to radila njezina mama i da ukrase jelku kao nekad, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića. 
 
U ovoj našoj priči, Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost. 
 
Pozivamo Vas da podijelimo radost Božića zajedno, i da prekrasan doživljaj koji će djeca ponijeti s ove koncertne predstave bude naš i vaš  božićni poklon njima. 
 
Božić kod Zimogroznih predstava je namijenjena dobnoj skupini od 4 do 11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti. 
 
Kroz zanimljive dječje književne klasike, ali i projekte suvremenih hrvatskih autora (glazbenih i književnih), djecu ćemo uvesti u čaroliju  glazbene, književne i scenske umjetnosti, na izuzetno atraktivan i zabavan način, uz sudjelovanje filharmonijskog orkestra, a pod vodstvom renomiranih svjetskih dirigenata i u izvedbi vrhunskih hrvatskih glumaca.
 
Pretplatnici Crvenog, Plavog i OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije prilikom kupnje ulaznice za koncertne predstave MINIMINI CIKLUSA ostvaruju poseban popust od 20% na blagajni Zagrebačke filharmonije.