Događanja

18.
veljače 2019.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

MLADI U LISINSKOM & HDGU
52. TRIBINA "DARKO LUKIĆ"
ILIJANA KORAĆ-TEKLIĆ, sopran
LANA BRADIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
ILIJANA KORAĆ-TEKLIĆ, sopran
LANA BRADIĆ, glasovir
 
Program:
Blagoje Bersa: Popijevke
Hugo Wolf: Mignon Lieder
Richard Strauss: Mädchenblumen op. 22
Alexander von Zemlinsky: Walzer-Gesänge op. 6
 
 
Ilijana Korać Teklić (Mostar, 1988.) diplomirala je flautu 2011. u klasi doc. Renate Penezić, a 2013. solo pjevanje u klasi doc. Giorgia Suriana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Debitirala je ulogom Serpine u komičnoj operi G. B. Pergolesija Služavka gospodarica 2010. na Kašmanovim danima. U studentskim produkcijama Muzičke akademije ostvarila je uloge Frasquite u operi G. Bizeta Carmen 2011. i naslovnu ulogu Slavuja u operi I. Stravinskog Slavuj 2013. godine. U HNK-u Zagreb nastupila je 2013. kao Nanetta u operi G. Verdija Falstaff, u HNK-u Osijek 2014. kao Musetta u operi G. Puccinija La Boheme, u HNK-u Ivana pl. Zajca Rijeka 2015. kao Zerlina u operi W. A. Mozarta Don Giovanni te u Opernom studiju HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka „Drama u operi“ 2017. kao Rosina u operi G. Rossinija Seviljski brijač. Ove godine, 2018., prvi put je nastupila u SNG-u Ljubljana u ulozi Zerline u operi Don Giovanni W. A. Mozarta. Godine 2016. pjevala je u ciklusu Kanconijer sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka te je pritom snimila nosač zvuka posvećen hrvatskoj modernoj glazbi. Također, nastupila je u sklopu Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Davida Danzmayra arijom Cunegonde Glitter and be gay iz operete Candide L. Bernsteina. Na Danima kršćanske kulture pjevala je G. Pergolesijev Stabat Mater 2013. pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka i 2017. pod ravnanjem maestra Christopha Campestrinija. Godine 2013. nastupila je prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama, i to u projektu Verdi vs. Wagner, a 2016. na otvaranju 67. Dubrovačkih ljetnih igara s proslavljenim svjetskim tenorom Joseom Curom.
Osvojila je drugu nagradu na 2. Međunarodnom natjecanju Papandopulo u Zagrebu u kategoriji solo pjevanje te šest prvih nagrada u kategorijama flauta i solo pjevanje na natjecanjima HDGPP-a. Kao članica ženske klape Cesarice osvojila je tri diskografske nagrade Porin. Pjeva pod glazbenim vodstvom sljedećih dirigenata: David Danzmayr, Mladen Tarbuk, Ivan Repušić, Filip Pavišić, Hari Zlodre, Zlatan Srzić, Tomislav Fačini, Uroš Lajovic, Pavle Dešpalj, Ville Matvejeff, Thomas Rösner, Noorman Widjaja, Ivan Skender i Ira Levin. Usavršava se kod uglednih profesora flaute i solo pjevanja (Katarine Zenz, Ana-Marie Zeller, Gerhard Zeller, Marvin Kenze, Matej Zupan, Mary Hastings Logan, Martina Zadro, Eva Blahova, Nicoletta Olivieri i Mariella Devia).
 
 
Lana Bradić (Zagreb, 1973.) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1996. godine kod profesora Stjepana Radića. Tijekom studija uspješno sudjeluje i nastupa na akademskim koncertima i smotrama i postupno se posvećuje komornom muziciranju i korepeticiji, uz veliku potporu profesora. Surađuje s mnogim renomiranim opernim pjevačima, violinistima i violončelistima. Tijekom studija, a i poslije, redovito odlazi u Graz na Visoku školu za dramske umjetnosti i glazbu (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) kod prof. G. Zellera gdje sluša i sudjeluje na satovima korepeticije i interpretacije Lieda i stječe veliko iskustvo na tom području. Aktivno sudjeluje na brojnim seminarima Lieda kod prof G. Zellera i K. Richtera, pokazuje veliko zanimanje i razvija senzibilitet prema solo popijevci. Kao korepetitorica nastupala je i surađivala u brojnim projektima i s velikom predanošću prema poslu i svojim suradnicima i studentima.
Na Muzičkoj akademiji zaposlena je na Odjelu za solo pjevanje kao viša umjetnička suradnica te korepetitorica. Nastupa na brojnim koncertima i festivalima diljem Hrvatske i Europe.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici jedan sat prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna ako je preostalo ulaznica.