Događanja

11.
ožujka 2019.
Ponedjeljak u 19:00 sati
Crkva sv. Marka

MLADI U LISINSKOM & HDGU
52. TRIBINA "DARKO LUKIĆ"
TEA KULAŠ, orgulje

Ponedjeljak U 19:00
Crkva sv. Marka
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Ulazak slobodan
Ulazak slobodan
Koncert se održava u Crkvi sv. Marka
 
Program:
Krsto Odak: Passacaglia, op. 34c
Sigfrid Karg-Elert: Valse mignonne op. 142, br. 2
Petr Eben: Četiri biblijska plesa
Naji Hakim: Tri baskijska plesa
 
Tea Kulaš (Zadar, 1994.) glazbeno je obrazovanje počela 2000. godine u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru. Godine 2006. upisala je klavirski i teorijski odjel, a 2009. Odjel za orgulje, u klasi prof. Martine Lazar. Posljednju godinu orguljaškog studija pohađala je u Zagrebu, u klasi prof. Pavla Mašića, pod čijim je vodstvom osvojila prvu nagradu na regionalnom i treću nagradu na državnom natjecanju u Zagrebu. Godine 2007. završila je i plesno obrazovanje, a tijekom školovanja sudjelovala je na natjecanjima za skupine i solo plesače te osvajala nagrade. Zadarskom plesnom ansamblu pristupila je 2008. godine te postala i voditeljica plesnog podmlatka, s kojim je redovito sudjelovala na svim predstavama ansambla kao koreografkinja i plesačica. U sklopu redovitog obrazovanja završila je i grafički dizajn u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru.
 
Godine 2012. upisala je studij muzikologije na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a 2013. studij orgulja u klasi Ljerke Očić, pod čijim je mentorstvom 2015. godine osvojila prve nagrade na regionalnom i državnom natjecanju u Zagrebu. U kategoriji komorne glazbe iste je godine osvojila prvu nagradu na regionalnom i drugu nagradu na državnom natjecanju. U sklopu umjetničko-znanstvenog projekta Religiofonija, 2016. godine nastupila je kao solistica s orkestrom Muzičke akademije (Zagreb, Čakovec i Ljubljana) te je s kolegicom Danielom Perković održala predavanja Josip Štolcer Slavenski – skladatelj na marginama.
Dobitnica je dvogodišnje stipendije međunarodnog programa razmjene studenata Erasmus te je akademske godine 2016./2017. i 2017./2018. provela u klasi profesora Gunthera Rosta na Umjetničkom sveučilištu (Kunstuniversität) u Grazu, gdje je 2017. osvojila drugu nagradu na Natjecanju Martha Debelli.
 
Redovito koncertira diljem Hrvatske i u inozemstvu, a bilježi i nekoliko sudjelovanja na domaćim i inozemnim festivalima: Ars organi Sisciae, Anabasis, Orgulje sv. Marka, PagArtFestival, Petar Nakić, Klingender Adventkalender i Orgelfrühling Steiermark. Aktivno sudjeluje na seminarima interpretacije orguljske glazbe (Hans Fagius, Martin Schmeding, Thomas Ospital, Raul Prieto Ramirez, Konstantin Volostnov, Tomaž Sevšek Šramel, Nathan J. Laube, Shin Young Lee, Wolfgang Reisinger, Henry Fairs).