Događanja

18.
ožujka 2019.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

MLADI U LISINSKOM & HDGU
52. TRIBINA "DARKO LUKIĆ"
KATARINA KUTNAR, violina
IVAN GALIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
Koncert nagrađenih na 51. Tribini „Darko Lukić“
 
KATARINA KUTNAR, violina
IVAN GALIĆ, klavir
 
Katarina Kutnar (Zagreb, 1995.) violinu je učila u klasi prof. Helene Žubrinić na Glazbenom učilištu Elly Bašić te u klasi prof. Marine Sorokowe na Sveučilištu u Beču, u razredu za nadarenu djecu (Kurs für hochbegabte Kinder). Od 2010. u klasi je prof. Leonida Sorokowa u Beču, kod kojega je trenutačno i na studiju violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Također je na razmjeni studenata i usavršavanju u Weimaru, u klasi prof. Friedemanna Eichorna. Komornu glazbu studirala je u klasi prof. Tonka Ninića, prof. Jože Haluze, prof. Laure Vadjon i prof. Pavla Zajceva. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod V. Balžalorskog, M. Žepića, M. Sorokowe, V. Smailović-Huart, Y. Yordanove, E. Epstein, H. Shahama, O. Falka, L. Sorokowa, B. Niziola, F. Eichorna, I. Gruberta. Osvojila je prve nagrade na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (2008., 2010., 2012. i 2014.), druge nagrade na istom natjecanju (2004. i 2006.) te sedam prvih nagrada na državnim natjecanjima komornih sastava. Također se ističu: četvrta nagrada na prestižnom Međunarodnom natjecanju Vaclav Huml, Nagrada Hrvatskog društva skladatelja Stjepan Šulek 2016. godine, Nagrada HGM-a Ivo Vuljević za mladog glazbenika za 2016. godinu, prva nagrada na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo i posebna nagrada za izvedbu djela B. Papandopula, prva nagrada na Natjecanju sveučilišnih predstavnika dunavskih zemalja u Ulmu u Njemačkoj 2016., Dekanova nagrada za 2016. godinu, prva nagrada i nagrada apsolutnog pobjednika na Bistričkom zvukoliku (2014. i 2015.) te pobjeda u finalu hrvatskog izbora mladih glazbenika za natjecanje Eurovizije 2012. godine. S Akademskim klavirskim trijom pobijedila je na međunarodnom natjecanju u Trstu Ars nova Internacional music competition i osvojila Nagradu Paolo Spincic kao apsolutna pobjednica. Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski komorni orkestar, Sarajevski orkestar i Simfonijski orkestar Sondershausena u Njemačkoj.
 
Ivan Galić (Imotski, 1994.) završio je Glazbenu školu dr. fra Ivan Glibotić u Imotskom, u klasi Roberta Gubaydullina i prof. Jadranke Garin. Studira glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Ljubomira Gašparovića, a trenutačno je na razmjeni i usavršavanju na Visokoj školi za glazbu Franz Liszt u Weimaru (Njemačka), u klasi prof. Grigoryja Gruzmana. Na Međunarodnom natjecanju Forum u Brnu (Češka) te u Makarskoj dobitnik je dviju drugih nagrada. Na regionalnim natjecanjima u Makarskoj 2007. i 2009. osvojio je dvije prve nagrade, a na državnim natjecanjima u Dubrovniku drugu i treću nagradu. Na natjecanju Chopinov zlatni prsten u Ljubljani 2009. osvaja prvo mjesto i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela slovenskog autora. Godinu poslije osvojio je drugu nagradu na natjecanju Pianoforte u Poreču, 2011. prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Daleki akordi u Splitu te drugu nagradu na Natjecanju Zlatko Grgošević u Zagrebu. Na međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi u Zagrebu, u veljači 2014. osvaja drugu nagradu te nagradu za najbolju izvedbu djela bečke klasike. U ožujku 2016. osvaja drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju Jurica Murai u Varaždinu. Godine 2011. održao je samostalni koncert u dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Nastupao je u Ulmu u Njemačkoj 2014., u Mostaru 2016. s Mostarskim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Sa Zagrebačkom filharmonijom prvi je put nastupio u siječnju 2017. godine, izvodeći Mozartov Koncert za glasovir i orkestar u A-duru K. 488 pod ravnanjem Stjepana Vugera. Usavršavao se na seminarima kod Rubena Dalibaltayana, Julije Gubaidulline, Grigoryja Gruzmana, Nauma Gruberta, Natalije Troull, Jenny Zaharieve, Fulvija Turissinija, Olge Cinkoburove, Petera Eichera te Srđana Čaldarovića. Od 2016. godine zaposlen je kao korepetitor Odsjeka za puhače na Visokoj školi za glazbu Franz Liszt u Weimaru.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici jedan sat prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna ako je preostalo ulaznica.