Događanja

04.
veljače 2019.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

MLADI U LISINSKOM I HDGU 2018./2019.
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
DORA IVEKOVIĆ, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30 kn
Ulaznice
30,00 kn
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
DORA IVEKOVIĆ, klavir
 
Program: 
Hugo Wolf
Verschwiegene Liebe (br. 3 iz ciklusa Eichendorff Lieder)
Ich hab in Penna einen Liebsten (br. 24 iz 2. knjige ciklusa Italienisches Liederbuch)
Er ist’s (br. 6 iz ciklusa Mörike Lieder)
 
Richard Strauss
Morgen op. 27, br. 4
Die Nacht op. 10, br. 3
 
Božidar Kunc
Strepnja op. 30, br. 1
 
Boris Papandopulo
Poslala me stara majka
 
Jules Massenet
Élégie
 
Gabriel Fauré
Les présents op. 46, br. 1
Clair de lune op. 46, br. 2
 
Sergej Rahmanjinov
Ne pjevaj, ljepotice (Ne poj krasavica)
Jorgovan (Sirenj)
Čekam te (Ja ždu tibja)
Sad je dobro (Zdjes harašo)
Proljetne vode (Vjesjenje vadi)
 
Darija Auguštan (Zagreb, 1996.) studentica je četvrte godine solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Pjevačko obrazovanje počela je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi prof. Nataše Šurine. Nastupila je solistički na brojnim koncertima u sklopu Muzičke akademije i izvan nje. Najzapaženiji nastupi su u HNK-u u Zagrebu u naslovnoj ulozi u operi Leoša Janáčeka Lukava mala lisica te u ulozi Fiordiligi u operi W. A. Mozarta Così fan tutte. Dva puta nastupila je kao solistica sa Zagrebačkom filharmonijom te kao solistica sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Osvojila je prve nagrade na Međunarodnom natjecanju ​Bruna Špiler 2014., na državnom natjecanju HDGPP-a 2015., na Međunarodnom natjecanju​ Lav Mirski 2016., na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2017. i drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži za XXIII. Lions Grand Prix, 2017. godine. Plasirala se u finale Natjecanja Ferruccio Tagliavini​ u Austriji 2018. godine. Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. i Dekanove nagrade 2018. godine. Surađivala je s renomiranim umjetnicima kao što su Gerhard i Annemarie Zeller, Claudia Visca, Snježana Bujanović-Stanislav, Dunja Vejzović i dirigenti Mladen Tarbuk, Zoran Novačić, Tomislav Fačini, Uroš Lajovic i Franz Anton Krager.
 
Dora Iveković (Zagreb, 1997.) glazbeno obrazovanje počela je s osam godina u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu, u klasi profesorice Srebrenke Crnković-Završki, kod koje nastavlja i srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca. Godine 2015. upisuje glasovir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Danijela Detonija. Usavršavala se na seminarima pijanista i pedagoga poput Rubena Dalibaltayana, Julije Gubajdulline, Vassilije Efstathiadou, Jacquesa Rouviera, Emanuela Krasovskog, Gábora Csaloga i drugih. Na državnim natjecanjima HDGPP-a kao solistica osvojila je prve nagrade 2009., 2011. i 2015. godine te prvu nagradu 2016. u disciplini klavirskog trija. Dobitnica je prve nagrade i na Međunarodnom natjecanju Zlatko Grgošević 2010. Sudjeluje na EPTA međunarodnom natjecanju u Osijeku 2013. godine i osvaja drugu nagradu uz posebnu Nagradu Ira Švarc za najbolju izvedbu Preludija i fuge J. S. Bacha. Godine 2015. na međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai osvaja prvu nagradu uz posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela iz razdoblja klasicizma. Na Međunarodnom natjecanju Anton Rubinstein u Düsseldorfu 2017. osvaja treću nagradu. Iste godine dobitnica je treće nagrade na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo te posebne nagrade za najbolju izvedbu djela hrvatskoga skladatelja. Nastupala je u nekoliko hrvatskih gradova te u inozemstvu kao solistica i komorna glazbenica. Ističe se nastup s orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa te sudjelovanje na 49. Glazbenoj tribini u Opatiji, gdje sudjeluje u praizvedbi djela Anđelka Klobučara, skladanog za dvije flaute i klavir.
50% za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, vlasnike Kulturnog pokaza HGM-a i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom. 20% za skupni posjet (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici jedan sat prije koncerta uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna ako je preostalo ulaznica.