Događanja

26.
travnja 2020.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

"SJEĆANJE NA TRUBADURE"
USUSRET 60. OBLJETNICI DUBROVAČKIH TRUBADURA
- ODGOĐENO

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Udruga Trubadur
Odgođeno
Odgođeno
Prema preporuci Ministarstva zdravstva, koncert je odgođen, a novi će termin biti objavljen uskoro. Kupljene ulaznice vrijedit će i za novi termin događanja. 
 
Povrat novca za kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Lisinskog - od ponedjeljka, 16. ožujka ili na ulaznice.hr, odnosno na podrska@ulaznice.hr. 
 
Organizator zahvaljuje na razumijevanju.
 
 
DUBROVAČKI TRUBADURI
 
La musica di notte, Pusti da ti leut svira, Marijana, Dok palme njišu grane, Jedan dan... samo su neke od pjesama koje će se pjevati u Lisinskom.
 
Gotovo da i ne postoji osoba kojoj na spomen Dubrovačkih trubadura nećete izmamiti osmijeh nostalgije. Bez obzira radi li se o mlađim ili starijim generacijama, mnogi i danas uživaju u pjesmama koje su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća izvodili Dubrovački trubaduri. Taj prepoznatljivi melos, ona dubrovačka nota koja se provlači, etno elementi koji daju poseban naglasak njihovim izvedbama, a s druge strane moderan zvuk, učinili su da Dubrovački trubaduri postanu institucija i na neki način zaštitni znak Dubrovnika, a pjesme o ljubavi i o Gradu, odavno su već evergreeni. Ono što krasi trubadure i njihov glazbeni opus, to je tradicionalni izričaj kao ponos svog podneblja. I najljepši način da se ponosno svijetu predstavlja vlastita zemlja na originalan način, s elementima svog podneblja i svoje kulture, a uz zvuke moderne glazbe prihvatljive za široku i raznoliku publiku. Dubrovački trubaduri već dugo nisu aktivno na sceni, nekih nažalost više nema među nama, ali su ostavili dubok i neizbrisiv trag na glazbenoj sceni i u glazbenoj kulturi. Nešto što se pamti, što se ne zaboravlja.
 
Upravo zbog toga, želja je ovim koncertom pod nazivom “Sjećanje na trubadure” osvježiti tu priču na kojem će brojna velika pjevačka imena otpjevati neke od najpoznatijih i najljepših pjesama Dubrovačkih trubadura, te na taj način još jednom pokazati da dobra glazba ne blijedi, nego se prenosi na mlađe naraštaje, koji na svoj način doživljavaju i interpretiraju pjesme Dubrovačkih trubadura.
 
Na svoj način otpjevat će pjesme uz koje su mnogi odrastali. Najljepši način sjećanja na lijepe trenutke, ali i veliku ulogu i značaj jedne kultne skupine mladića koji su pjesme, note i glas dubrovačkog podneblja, Mediterana, ali i cijele Hrvatske, predstavili cijelom svijetu. To je ono što ostaje, što se pamti. Na nama je da to povremeno osvježimo, približimo novim generacijama i ponosno njegujemo ono što su nam ostavili kao kulturno nasljeđe, a ovaj spektakularni koncert bit će tek početak jedne lijepe i nostalgične glazbene priče.
 
Izvršni producenti: Paula i Đelo jr. Jusić