Događanja

23.
svibnja 2020.
Subota u 20:00 sati
Velika dvorana

SUDAR TRADICIJA
LADO / JAZZ ORKESTAR HRT-a / SUDAR PERCUSSION - ODGOĐENO

Subota U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, HRT i Sudar Percussion
Odgođeno
Odgođeno
Koncerti "Sudar tradicija" (Lado, Jazz orkestar HRT-a i Sudar Percussion), zakazani za 23. i 25. svibnja, odgođeni su.

Novi datumi koncerata bit će poznati uskoro.

Povrat novca za pojedinačno kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, od 8. svibnja - ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11 do 19 sati ili internetskim putem na ulaznice.hr, odnosno na podrska@ulaznice.hr.
 
Organizator zahvaljuje na razumijevanju.
 
 
SUDAR TRADICIJA

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Sudar Percussion ansambl kroz novo i inovativno ruho predstavljaju raznolikost i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske na dosada neviđen način. Tako će se kroz više od deset skladbi u aranžmanima Marka Firsta, Aleksandra Vešića, Ivane Kuljerić Bilić i Zorana Šćekića, moći čuti karakteristične vrste pjevanja pojedinih hrvatskih regija poput istarskog tarankanja, ojkanja, klapskog pjevanja i dr.
 
Ideja projekta je približiti tradicijsku glazbu svim generacijama na jedinstven način i karakterističnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala. 
 
U središtu projekta su, uz hrvatske tradicijske instrumente i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifični instrumenti izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.
 
PROGRAM:
Dobra večer ružo moja
Dumboko je...
Chuchevo kolo
Senjicu senjala
Svirka na gajdama
Oj, mala moja
Alaj Jano i Bilogorsko kolo
Istarski ples br. 2
Bratec kosi
Oj, da mi je  
Hot cakes
Mi smo rekle
Sumrak zagorja