Događanja

02.
listopada 2019.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

SVEČANA ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA „DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ“

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Hulahop d.o.o.
50 kn
Ulaznice
50,00 kn
Svečana zagrebačka premijera apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala kojoj će nazočiti redateljica Dana Budisavljević, glavna glumica Alma Prica, svjedoci iz filma, glumci i filmska ekipa. Nakon projekcije bit će održan razgovor s protagonistima.
 
Nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradom publike s ocjenom 4.9 i nagradom filmskih kritičara Europe i Mediterana, ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ najiščekivaniji je hrvatski film ove jeseni koji od trijumfa u pulskoj Areni ne prestaje intrigirati publiku.
 
‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.
 
U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.
 
Film se prikazuje s engleskim podnaslovima.
 
Više informacija o filmu dostupno je na službenoj Facebook stranici Dnevnik Diane Budisavljević.