Događanja

07.
travnja 2019.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

WARDRUNA - RASPRODANO

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Los Angeles d.o.o.
170 kn
200 kn
230 kn
Ulaznice
170,00 kn
200,00 kn
230,00 kn
Premijerni nastup kultne norveške dark folk skupine Wardruna zasigurno će oduševiti publiku spojem tradicionalnog i ekperimentalnog zvuka te upotrebom nekonvencionalnih instrumenata koji čine ovaj događaj pravom glazbeno-scenskom poslasticom.
 
Wardrunu su 2002. osnovali Einar Selvik i Gaahl, bivši članovi black metal benda Gorgoroth, zajedno s Lindy Fay Hella, u želji da stvaraju glazbu temeljenu na nordijskoj kulturi. Dosad su objavili tri albuma, svaki baziran na setu runa upotrebljavajući povijesne i tradicionalne instrumente te kombinirajući ih sa zvukovima iz prirode i elektronikom. Globalni proboj doživjeli su 2014. kad su pozvani da zajedno s Trevorom Morrisom naprave glazbu za drugu sezonu hit serije «Vikinzi». Na krilima ogromnog uspjeha serijala album «Runaljod – Ragnarok» debitirao je na prvom mjestu Billboardove top liste world izdanja.
 
Posljednjih godina Einar Selvik izvodio je akustične verzije Wardruninih pjesama i glazbe skladane za «Vikinge». Koncertnu energiju zabilježio je na novom izdanju «Skald» koje će biti objavljeno 23. studenog.