Događanja

30.
prosinca 2018.
Nedjelja u 20:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
FILHARMONIJSKI BAL

Nedjelja U 20:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
170 kn
220 kn
Ulaznice
170,00 kn
220,00 kn
IVAN HUT, dirigent
ILIJANA KORAĆ TEKLIĆ, sopran
LEON KOŠAVIĆ, bariton
Djevojački zbor ZVJEZDICE
 
Ovogodišnji Filharmonijski bal  u znaku je Leonarda Bernsteina čiju 100. obljetnicu rođenja obilježavaju sve svjetske filharmonije.  Ovaj američki skladatelj, dirigent, glazbeni pedagog i pijanist bio je jedna od glavnih figura suvremene orkestralne glazbe, a čije je  djelovanje uvelike obilježilo američku glazbu druge polovice 20.stoljeća.
 
Bio je dugogodišnji šef dirigent Njujorške filharmonije, ali je svojim istaknutim djelovanjem zaslužio poštovanje i status i u najutjecajnijim europskim orkestrima – bio je počasni član Londonskog simfonijskog orkestra, Izraelske te Bečke filharmonije. Pisao je glazbu za brojne kultne američke filmove i broadwayske mjuzikle od kojih je posebnu slavu stekao napisavši glazbu za mjuzikl Priča sa zapadne strane (West side story).
 
No, novogodišnji koncerti ne bi bili to što jesu bez nezaobilaznih novogodišnjih melodija iz skladateljskog pera obitelji Strauss. Sopranistica Ilijana Korać Teklić i bariton Leon Košavić pjevački će dati poseban štih Balu, a za dobru atmosferu će se pobrinuti dirigent Ivan Hut koji će voditi orkestar i publiku kroz cjelokupnu svečanost.
 
Nakon koncerta, svi posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorje Velike dvorane gdje će ih do dugo u noć zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filhamronije pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića.