Događanja

22.
veljače 2019.
Petak u 19:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
OFF CIKLUS
FADO: KATIA GUERREIRO

Petak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
170 kn
220 kn
Ulaznice
170,00 kn
220,00 kn
NAJBOLJI GLAS SUVREMENOG FADA KATIA GUERREIRO U OFF CIKLUSU - BUDITE OFF, FADO JE IN!
 
Katia Guerreiro
Zagrebačka filharmonija
Dario Salvi, dirigent
 
"Fantastični fado" (Le Monde), "Ambasadorica fada" (France 24) i "Jedan od najljepših glasova svijeta" (Vibrations) samo su neki od superlativa koji prate KATIU GUERREIRO.
 
Ne propustite jedan od najljepših i najboljih glasova suvremenog fada!
U Zagreb stiže jedna od vodećih fadistica novoga tisućljeća.

Nastupala je na najvećim pozornicama svijeta - u slavnoj Olympiji u Parizu, u dvorani Berlinske filharmonije i Palači lijepih umjetnosti u Bruxellesu, Katedrali u Luxembourgu i Operi u Lyonu, a i nakon gotovo dva desetljeća međunarodne karijere njezin fado nije izgubio ništa od snage i uvjerljivosti.

Osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu, a za svoju umjetnost primila je i najviše nagrade i priznanja. Samo mjesec dana nakon Zagreba nastupa na prestižnoj pozornici pariškoga Trianona, a u Off ciklus stiže praćena
svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije, zbog čega će koncert biti sasvim poseban doživljaj fada koji još niste doživjeli!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će uspješni anglo-talijanski maestro Dario Salvi, a program donosi pravi vatromet vrhunskih skladbi, od oca portugalske glazbe Joséa Viane da Mote i njegove Simfonije domovini, preko poznate teme Sobre las Olas meksičkoga "kralja valcera" Juventina Rosasa i vatrene simfonijske uspješnice Conga del Fuego Artura Márqueza - sve do zvijezde večeri, sjajne fadistice Katie Guerreiro u neponovljivom spoju sa Zagrebačkom filharmonijom.