Događanja

08.
prosinca 2020.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

ZUCCHERO SUGAR FORNACIARI
D.O.C. WORLD TOUR

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
210 kn
280 kn
350 kn
420 kn
490 kn
Ulaznice
210,00 kn
280,00 kn
350,00 kn
420,00 kn
490,00 kn
Zbog tehničkih izmjena produkcije na dijelu turneje, koncert u Lisinskom, prvotno previđen za 29. listopada, održat će se 8. prosinca 2020. godine. Kupljene ulaznice vrijede i za novi datum koncerta, dok je povrat novca za kupljene ulaznice moguć na prodajnom mjestu na kojem su ulaznice kupljene. 

Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku europsku turneju kojom će obići 30-ak gradova. 

ZUCCHERO “SUGAR” FORNACIARI najavio je za 8. studenog i izlazak novog studijskog albuma  “D.O.C.”. Album se već može naručiti putem linka https://pld.lnk.to/DOC.

Jedan od omiljenih talijanskih glazbenika prodao je više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: "Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!"

Godine 2016. objavio je album "Black Cat" koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata.

Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova - "Wanted - The Best Collection", koja slavi njegovih trideset godina u glazbi.

Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody's Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante obilježit će i njegov koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje će Zucchero nastupiti prvi puta.