Novosti

16. veljače 2020.

Anđeoski glasovi Bečkih dječaka ispunili Lisinski!

Najpoznatiji dječji zbor na svijetu, legendarni Bečki dječaci, rado su viđeni gosti Lisinskog.
 
Na svjetskim turnejama Lisinski im je već postao obavezna stanica – Bečki dječaci česti su i omiljeni sudionici ciklusa Lisinski subotom, zbog čega se za njihove nastupe redovito traži ulaznica više. Predvođeni dirigentom Manolom Cagninom, publiku su poveli na zanimljivo putovanje svijetom, a posebno su oduševili izvedbom hrvatske narodne pjesme „O more duboko“ koja je nagrađena glasnim ovacijama. Skladni i jedinstveni, uhu neodoljivo ugodni, izazivajući divljenje, vješto i profesionalno, opet ležerno uz mnoštvo mladenačkog poleta na dvosatnom su programu donijeli šarolik dijapazon emocija djela Brahmsa, Wirtha, Mendelssohn Bartholdyja, Straussa te mnogih pomno odabranih skladatelja čija su djela zanimljiv odraz vremena i umjetničkog pravca u kojem su nastala, uz nekoliko narodnih pjesama za vrhunski spoj svjetovnog i duhovnog te tradicionalnog i modernog.
 
Najbolji dječji glasovi svijeta uvukli su se u svaki kutak Lisinskog, gdje su uvijek dobrodošli. Glasan aplauz potvrdio je želju publike za što skorijim povratkom.
 
Ciklus Lisinski subotom nastavlja se već u subotu, 22. veljače, velikim glazbenim spektaklom koji priprema hrvatsko-njemački dream team - Orkestar Minhenskoga radija, Zbor Bavarskoga radija uz mnogobrojne vokalne soliste, našu proslavljenu pijanisticu Martinu Filjak, predvođene omiljenim dirigentom Ivanom Repušićem.
 
 
foto: Tugomir Hrabrić