Novosti

16. lipnja 2019.

Augsburger Domsingknaben božanstveni u Crkvi sv. Blaža

Jedan od ponajboljih dječačkih zborova, Augsburger Domsingknaben, gostovao je na Večerima na Griču – na službenome putu!
 
Uzbudljiv put ove je večeri publiku odveo u Crkvu sv. Blaža u kojoj se održao poseban program “Musica Sacra” u izvedbi fantastičnih mladih glasova koji su ispunili svaki kutak prostora. Vokalna polifonija istražila je sve akustične mogućnosti specifične lokacije, zbog čega je program dobio dodatnu dozu dinamike, ali i duhovnog doživljaja u kojem su uživali mnogi. Kristalno čisto suzvučje, detaljno poznavanje materije, lakoća interpretacije uz neizostavno zajedništvo samo su dio razloga zbog kojeg je ova ekipa došla do svjetskog vrha, dok je osjećaj unutarnje ispunjenosti koju pružaju jedinstven te gotovo neopisiv.
 
Izdvojili su najbolju kombinaciju renesanse i baroka, a za sam kraj priredili veliko iznenađenje otpjevano na hrvatskom jeziku O srce sina Božjega, kada su u potpunosti osvojili srca publike koja s velikim nestrpljenjem iščekuje njihovo sljedeće gostovanje u Zagrebu.
 
Večeri na Griču – na službenome putu! vraća se u ovogodišnji matični prostor, Muzej za umjetnost i obrt, već večeras, 16. lipnja, kada nastupa fantastična mlada pijanistica Rahel Senn.
 
 
foto: Tugomir Hrabrić