Novosti

12. travnja 2016.

Baletni rock spektakl Radio and Juliet u Lisinskom

U srijedu, 20. travnja Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog bit će domaćin neobičnog spoja baleta i glazbe nazvanog Radio & Juliet.
 
Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživjela je mnoge verzije i oblike, no ovo je nešto zaista drugačije. Riječ je o baletnom uprizorenju po ideji Shakespearovog najpoznatijeg djela „Romeo i Julija“, uz glazbu popularnog britanskog benda Radiohead. Djelo je to svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga dok ulogu Romea nosi Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga koji se po broju otplesanih uloga i osvojenih nagrada na najprestižnijim natjecanjima, slobodno može svrstati među najbolje baletne plesače na svijetu.
 
Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i dijelom u samom nazivu. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu 11 pjesama Radioheada, primarno s albuma „Kid A“i „OK Computer“.
 
Baletni rock spektakl Radio & Juliet će istim intenzitetom okupirati i ljubitelje suvremenog baleta i ljubitelje glazbe Radioheada, dok će ljubitelji klasičnog baletnog izričaja imati priliku uvjeriti se u uspješnu simbiozu suvremenog i klasičnog.