Novosti

26. siječnja 2020.

Bečki simfoničari otvorili Beethovenovu godinu u Lisinskom

Nakon Pariza, Salzburga i Budimpešte, Bečki simfoničari su, u do posljednjeg mjesta ispunjenom Lisinskom, predstavili poseban program Beethovenu u čast.
 
Bečka škola, bečki šarm, zvuk Musikvereina i Konzerthausa došao je u Lisinski u obliku Pete i Šeste Beethovenove simfonije u izvođenju Bečkih simfoničara. Pod ravnanjem dirigenta Philippea Jordana, ovi su vrhunski glazbenici izazvali veliko zanimanje zagrebačke publike zbog čega se mjesecima unaprijed za koncert tražila ulaznica više.
 
Karakterističan zvuk čuvar je njihove tradicije dok, kao i ostatak glazbenog svijeta, ove godine poseban naglasak stavljaju na glazbenu ostavštinu velikog Beethovena, povodom 250. obljetnice njegova rođenja, a čije su simfonije dio njihova velikog diskografskog izdanja od čak pet CD-ova.
 
Idiličnu šetnju bečkim ulicama oslikali su kombinacijom zvuka Beethovenove Sudbinske i Pastoralne simfonije koje su istinski oduševile do posljednjeg mjesta ispunjenu Dvoranu.
 
Ciklus Lisinski subotom kratko će se zadržati u austrijskog prijestolnici, jer već 15. veljače gostuju legendarni Bečki dječaci.
 
 
foto: Tugomir Hrabrić