Novosti

24. travnja 2017.

Ekaterina Siurina i Charles Castronovo svoju će magiju predstaviti 24. travnja u još jednoj gala večeri ciklusa Lisinski arioso

Putovi su im se ukrstili 2004. godine u Berlinu, gdje su bili angažirani u glavnim ulogama, kao Adina i Nemorino, u Donizettijevoj operi "Ljubavni napitak".

Dvije sjajne operne zvijezde sljedeći glazbeno-ljubavni sastanak imat će u Zagrebu, na pozornici Lisinskog, u ponedjeljak, 24. travnja. Ekaterina Siurina i Charles Castronovo nastupit će u elitnom pjevačkom ciklusu Lisinski arioso uz orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića. Rusko-američki par predstavit će se kao Don Jose i Micaela, odnosno kao Leila i Nadir u duetima iz Bizetovih opera Carmen i Biserari. Čut ćemo ih i u poznatim arijama i duetima Violette i Alfreda iz Verdijeve Traviate, odnosno Mimì i Rodolfa iz Puccinijeve opere La Bohème, a svoje će vrhunsko pjevačko umijeće pokazati i zasebno: Ekaterina Siurina u arijama Guonodove Juliette i Donizettijeve Norine, a Charles Castronovo kao Massenetov Werther te Federico iz Cileine Arležanke.

Oboje se slažu da česta odvojenost održava njihovu romantičnu zaljubljenost, ali su presretni kad ih svjetske glazbene kuće angažiraju u istoj predstavi, stoga možemo pretpostaviti da kemije između to dvoje pjevača na koncertu neće nedostajati.

Ulaznice za opernu gala-večer možete osigurati na blagajni Lisinskog ili online na www.ulaznice.hr

Izvor: Večernji list