Novosti

7. ožujka 2017.

Ivana Banfić: "Devedesete su bile kao veliki maturalac, zajedno smo krenuli Severina, ET, Dino Dvornik i ja"

Pjevačica priprema spektakl u Lisinskom kojim će proslaviti 25 godina glazbene karijere. Danas zrela pjevačica punih je šest mjeseci pripremala svoj obljetnički spektakl u Lisinskom, u kojem je osamdesetih održala svoje prve glazbene nastupe.

 

Svi se sjećamo njezinih hitova iz devedesetih  – “Cigarete”, “Šumice” te kasnijih emotivnih dueta, poput pjesme “Godinama” koju je snimila s Dinom Merlinom. Uskoro ćemo imati još jednu priliku za prisjećanje, jer glazbenica Ivana Banfić za 28. ožujka priprema spektakl kojim će u Lisinskom proslaviti 25 godina karijere.
 
Kako ste zamislili koncert?
 
Neće to biti uobičajeni koncert, nego mjuzikl, autobiografska priča, moja potraga za ljubavlju, naravno kroz glazbu. Cijeli moj život prožet je glazbom. Imala sam mnogo faza, promjena, prekrasnih i manje lijepih trenutaka u karijeri. Život su mi obilježili show, kostimi, putovanja... I sve sam to živjela i živim i danas pa sam publici željela to pokazati na drugačiji način.
 
Uz svoj prateći bend i goste, imate i mnogo plesača na sceni.
 
Da, tu je Plesni centar Tala i moj stari suradnik Tomislav Tržan, TT, koji predstavlja moju dance fazu ludih devedesetih. On već neko vrijeme marljivo vježba stare koreografije. Koncert će biti u stilu spektakularnih koncerata Pink Floyda. Pet djevojčica i djevojaka od sedam do osamnaest godina glumit će mene u različitim fazama. One pričaju pokretom, pantomimom i glumom, a sve prati video koji to ilustrira. Koncept je osmišljen vrlo emotivno pa ću se na tom koncertu suočiti s dosta dubokim emocijama koje sam proživljavala i u ono vrijeme.
 
Više o glazbenom spektaklu pročitajte na: intervju s Ivanom Banfić

(Izvor: Večernji list, 7.ožujka 2017.)