Novosti

22. siječnja 2019.

Iz Njemačke s ljubavlju i strašću, od Ivana Repušića!

Jedan od ponajboljih njemačkih orkestara i jedan od ponajboljih svjetskih zborova 2. veljače u Lisinskom.
 
Ivan Repušić će sa „svojim“ orkestrom - kojem je od 2017. po volji samih glazbenika nakon dvogodišnje potrage postao šefom-dirigentom, predstaviti program naslovljen „Fuoco di Gioia“ („Vatromet radosti“). Trenutno taj program, uza Zbor Bavarskog radija, snima na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkog gostovanja izvest će ga u glasovitoj Herkulessaal u Münchenu.
 
Zborsku i orkestralnu opernu senzaciju kakvu zagrebačka publika ne pamti čine zborovi i predigre iz opera Wagnera, Verdija, Puccinija, Borodina… Sto pedeset izvrsnih njemačkih glazbenika na pozornici, pod vodstvom hrvatskog dirigenta, priprema pravu glazbenu gozbu s djelima Lohengrin, Tannhäuser, Sicilijanske večernje, Otello, Turandot, Butterfly, Knez Igor…
 
Lisinski će zahvaljujući Ivanu Repušiću ponovno biti središte koncertnog života Europe.
 
Njemačka državna opera u Berlinu, Hamburška državna opera, Semperoper Dresden, Teatro Regio di Parma... samo su neka od mjesta na kojima je naš maestro aktivno djelovao, a pozornice bečkog Musikvereina, berlinskog Konzerthausa, Baden Baden Festspielehaus ili praškog Smetana Halla također mu nisu nepoznanica.
 
Veliki miljenik domaće i svjetske publike, maestro Repušić poznat je po vedrom duhu i strastvenom pristupu glazbenim djelima. Veliki je promotor hrvatske glazbe u svijetu pa se tako često na programima koncerata pod njegovim ravnanjem nalaze djela istaknutih hrvatskih skladatelja. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada.  
 
Proteklih godina, za njegova s nestrpljenjem iščekivana gostovanja u sklopu ciklusa Lisinski subotom redovito se tražila ulaznica više. Ivan Repušić s velikom se radošću vraća na pozornicu Lisinskog u subotu 2. veljače 2019. s doista spektakularnim programom.
 
Ulaznice za koncert po cijeni od 170/210/250 kn dostupne su na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.