Novosti

4. lipnja 2019.

Jedinstveni ansambl Janoška živahno otvorio Večeri na Griču – na službenome putu!

Čak devet vrhunskih koncerata ove godine čine poznatu glazbenu manifestaciju Večeri na Griču – na službenome putu!, od kojih je prvi sinoć ispraćen velikim aplauzom podrške u Muzeju za umjetnost i obrt.
 
Generalni pokrovitelj „Večeri na Griču - Na službenome putu“ je INA – Industrija nafte, d.d.
 
Janoška ansambl svjetski je poznata skupina glazbenika, ekskluzivni izvođač prestižne diskografske kuće Deutsche Grammophon, koji njeguje uistinu jedinstven glazbeni stil. Aktualnim su albumom izazvali pravu “revoluciju” u pojmu muziciranja, spoju tradicionalnog i modernog, s izuzetno visokom razinom kvalitete, što je zagrebačka publika sinoć itekako prepoznala te nagradila gromoglasnim aplauzom podrške. “Janoška style” odlično se uklopio u ambijent MUO čija je intimna atmosfera dodatno istaknula živost i strast glazbenih karaktera, osvojivši srce svakog gledatelja.
 
Njihov buntovnički karakter, uz neustrašivo ispitivanje granica glazbene umjetnosti, uz neodoljivu pozitivnu energiju i neizmjernu ljubav te poštovanje prema velikim skladateljima i njihovim djelima, uistinu je poseban primjerak umjetničkog smjera. Od Bacha i Mozarta do Colea Portera i Beatlesa, Janoška ansambl sinoć nam je predstavio zanimljive aranžmane, spajajući naizgled nespojivo i istovremeno s velikom lakoćom prenoseći svoje ideje oduševljenoj publici koja je s velikim žarom upijala svaku odsviranu notu.

Tako su na bisu izveli zanimljivu kombinaciju - spojiti “All You Need Is Love” i “Ne dirajte mi ravnicu” uistinu je zanimljiv izazov kojim su iznenadili nazočne, ali i izazvali buru pozitivnih reakcija posvetivši tako posebnu pozornost mjestu u kojem sviraju, čiju su kulturu i popularno glazbeno nasljeđe s posebnom pažnjom istražili.

Komunikacija s publikom tijekom cijelog koncerta bila je na izuzetno visokoj razini. Članovi ansambla podijelili su svoju životnu priču - u ansamblu nastupa četvero braće iz obitelji u kojoj se već šestu generaciju prenosi neiscrpan glazbeni talent koji se formira na prestižnim sveučilištima, a svijetu predstavlja na najuglednijim pozornicama. Tako su i nekoliko vlastitih skladbi posvetili članovima svoje obitelji, a u duhovitom tonu, uz mnogobrojne odlično prihvaćene pošalice, rasplesali su publiku dinamičnom salsom.

Program se nastavlja već sutra, uz nastup velikih miljenika britanske kraljice, poznatog vokalnog sastava The Queen’s Six. Koncert počinje u 21 sat u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
Autor fotografija: Tugomir Hrabrić