Novosti

23. prosinca 2018.

Krassimira Stoyanova zagrebačku publiku nagradila najboljim dramatičnim arijama

Jedna od najvećih svjetskih opernih diva na posljednjem je koncertu ciklusa Lisinski subotom u 2018. godini publici pružila nezaboravno iskustvo.
 
Raskoš glasa i elegancija karaktera uz impresivno iskustvo na najvećim svjetskim pozornicama razlog je iznimno uspješnog nastupa u blagdanskom ambijentu Lisinskog koji se užurbano priprema za najsvečaniji događaj u godini, Dan Dvorane, koji se obilježava 28. i 29. prosinca.
 
Dramski karakter arija Verdija, Catalanija i Čajkovskog moguće je pravilno iznijeti jedino s velikim životnim iskustvom, a to je ovoj glazbenoj divi itekako pošlo za rukom, uz izuzetno poštovanje prema skladateljevoj izvornoj zamisli na kojoj redovito inzistira. Na programu se našla i poznata emotivna Dvořákova uspješnica Mesičku na nebi hlubokem koja je zaradila veliki pljesak.
 
Podržavao ju je Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Tončija Bilića, kolektiv koji iz sezone u sezonu iznova ugodno iznenadi mogućnošću interpretacije velikih opernih djela. Intermezzo iz opera Cavalleria rusticana i Il Pagliacci ili Poloneza iz opere Evgenij Onjegin bili su izvrstan predah između dviju izuzetnih izvedbi emotivno zahtjevnih arija velike umjetnice.
 
Zagrebačka publika još je jednom uživala u najboljem sa svjetske glazbene scene za sam kraj uspješne godine kultnog ciklusa koji se nastavlja 11. siječnja s nastupom najboljeg svjetskog violinista, Joshue Bella.
 
 
Foto: Tugomir Hrabrić