Novosti

18. veljače 2020.

Lisinski subotom - Veliki povratak hrvatsko-njemačkoga dream-teama

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg gostovanja, 22. veljače u Lisinski se vraćaju Orkestar Minhenskoga radija i Zbor Bavarskoga radija, pod ravnanjem jednoga od najuspješnijih hrvatskih dirigenata novoga naraštaja - Ivana Repušića!
 
Maestro Repušić veliki je miljenik domaće i svjetske publike, poznat po vedrome duhu i strastvenome pristupu glazbenim djelima; posebno se ističe kao velik promicatelj hrvatske glazbe u svijetu pa se često na programima njegovih koncerata nalaze djela istaknutih hrvatskih skladatelja. 
 
Ovoga puta na programu će biti antologijsko djelo hrvatskoga glazbenog stvaralaštva za soliste, mješoviti zbor i simfonijski orkestar - Hrvatski glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića, a u sklopu velike Beethovenove obljetnice koju obilježava cijeli svijet, slušat ćemo i glazbu velikoga njemačkog genija: njegovu Uvertiru Leonora br. 3 u C-duru op. 72a te Fantaziju u c-molu za glasovir, soliste, zbor i orkestar, op. 80, Zborsku.
Uz orkestar i zbor nastupit će sopranistice Kristina Kolar i Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Annika Schlicht, tenor Eric Laporte te baritoni Matija Peić i Ljubomir Puškarić.
 
U Fantaziji u c-molu glazbenicima će se na pozornici pridružiti istaknuta hrvatska pijanistica Martina Filjak koja svojom istovremeno strastvenom i lirskom svirkom te tehničkom perfekcijom redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku kao 'umjetnica galvanizirajuće snage' s 'magnetskom scenskom prisutnošću'. 
 
Vrhunska glazba, vrhunski umjetnici i izvedba u vrhunskom ciklusu Lisinski subotom – u povodu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije!
 
Koncert je posvećen nedavno preminulom maestru Vladimiru Kranjčeviću.