Novosti

10. lipnja 2020.

Maestro Ivan Repušić dobitnik nagrade „Vladimir Nazor“

Godišnja nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje na području glazbe u Republici Hrvatskoj dodijeljena je dirigentu Ivanu Repušiću, uvijek ovacijama dočekanom i ispraćenom iz Lisinskog, za koncert 'Fuoco di gioia' održan 2. veljače prošle godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Na tom senzacionalnom koncertu, organiziranom u sklopu ciklusa 'Lisinski subotom', Repušić je ravnao Orkestrom Münchenskog radija, Zborom Bavarskog radija te Djevojačkim zborom Zvjezdice predstavivši zanimljivu i rijetku koncepciju izvođenja velikih zborskih i orkestralnih ulomaka iz opera Wagnera, Puccinija, Borodina, Čajkovskog, Glinke, Leoncavalla i Mascagnija.
 
Cijeli program 'Vatromet radosti' izveo je dan poslije u Herkulessaal u Münchenu. Osobit uspjeh doživjela je interpretacija Gotovčeve Himne slobodi kao dodatak koji je u izvedbi njemačkih umjetnika na noge podigao sve posjetitelje Dvorane izmamivši suze svih nazočnih, uključujući i samoga dirigenta.
 
Nagrada „Vladimir Nazor“ najviša je hrvatska kulturna i umjetnička nagrada koju dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području glazbe, književnosti, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
 
Čestitamo maestru Repušiću!