Novosti

8. lipnja 2019.

Meštrović i Expresto – stari klasici oduševili nove generacije

Već dugi niz godina Matej Meštrović oduševljava inovativnim pristupom klasičnim glazbenim djelima. Svijet je odavno upoznat s njegovim radom, dok on u sebi čvrsto nosi neiscrpan izvor inspiracije koji iz godine u godinu dobiva sve veći broj poklonika.
 
Večeri na Griču – na službenome putu! ugostili su samo jedan u nizu njegovih projekata, uistinu poseban ansambl, nazvan Meštrović i Expresto. Uz utemeljitelja i čelnog čovjeka ansambla, za potpuni glazbeni doživljaj brinu se dva vrhunska glazbenika, pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar.
 
Iskoristili su priliku da proslave desetu godišnjicu postojanja, što je dodatno povećalo emotivni naboj na pozornici, što je osjetila i publika koja ih je s velikim osmijehom na licu, tijekom cijele večeri nagrađivala glasnim pljeskom.
 
Fantastičan spoj popa i klasike, uz mnoštvo posebno naglašene virtuoznosti, učinio je ovo glazbeno putovanje dinamičnim, uzbudljivim i nezaboravnim. Zanimljiv obrat u dobro poznatim melodijama, slobodna igra zvukom i mogućnostima instrumenata te karakterima raznih glazbenih žanrova, konstantno održava pozitivnu napetost, budno iščekivanje svake sljedeće odsvirane note. Od temperamentne Bizetove Carmen preko strastvena Vivaldijeva Četiri godišnja doba do skladateljskih poteza Mateja Meštrovića The Walls of Yericho i Cobra Dance, večer je tekla fluidno, u razigranom tonu koji je ekipa na pozornici svakim potezom obojila nekom drugom, ali uvijek živahnom bojom, prepunom životne strasti i ljubavi prema glazbi.
 
Još jedna poslastica manifestacije Večeri na Griču – na službenome putu! očekuje nas u nedjelju, 9. lipnja, kada će u MUO fantastična obitelj Surian izvesti svoju verziju poznatog mjuzikla „Jalta, Jalta“.