Novosti

3. prosinca 2016.

Mlada operna zvijezda Marina Rebeka iz Metropolitana dolazi u Lisinski

Sa 13 godina otkrila sam operu i rekla: kad narastem, bit ću Norma.
Nakon spektakularnog otvaranja s internacionalnom solističkom postavom uz operni orkestar riječkog HNK Ivana pl. Zajca, drugi koncert nove sezone ciklusa Lisinski arioso ove subote 3. prosinca prvi put pred hrvatsku publiku dovodi novu letonsku divu: sopranistica Marina Rebeka, rođena 1980. godine, u Zagreb dolazi na kraju do sada najblistavije godine u svojoj pjevačkoj karijeri.
 
Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Michaela Balkea Marina Rebeka otpjevat će niz arija iz Gounodovih opera „Faust“ i „Romeo i Julija“, iz Leoncavallova remek- djela „Pagliacci“ te Verdijevih junakinja iz „Sicilijanskih večeri“, „Trubadura“ i „Traviate“.
Za razliku od gostovanja velikih zvijezda na zalasku, ciklus Lisinski arioso u Zagreb dovodi pjevače koji su na vrhuncu mogućnosti i slave ili se prema njemu nezadrživo uspinju. Takva je i Marina Rebeka, kojoj će ovo biti prvi posjet Hrvatskoj, o kojoj je, kaže, do sada samo slušala od svojih prijatelja očaranih prirodnim ljepotama i izvrsnom hranom.
 
-Sretna sam  kada mogu donijeti glazbu i njene emocije u živote ljudi bez obzira na to gdje žive. Vjerujem da svi imamo iste emocije, a glazba je umjetnost koja nalazi svoj put do ljudskih srca mimo svih državnih i zemljopisnih granica. Zato je i moj dolazak u Hrvatsku ovisio samo o mom gusto ispunjenom kalendaru i vrlo sam sretna  što smo pronašli ovaj termin između mojih nastupa u Beču- zaključila je atraktivna mlada umjetnica čiji nastup obećava glazbeni i umjetnički doživljaj najvišeg reda.
 
(Izvor: Večernji list)