Novosti

22. listopada 2019.

Od danas u prodaji ulaznice za četvrtu izvedbu raskošnog Orašara!

Zbog ogromnog interesa publike, Ukrainian Classical Ballet u Lisinskom će 15. prosinca u 16 sati izvesti i četvrtu izvedbu najpoznatijeg blagdanskog baleta velikoga ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog.
 
Ukrainian Classical Ballet baletna je trupa koja tijekom prosinca u Lisinski donosi pravu božićnu čaroliju koja će oduševiti i najzahtjevniju baletnu publiku.
 
Svojim nastupima uprizoruju najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni, a godišnje plešu više od 300 baletnih predstava. Prošle su godine samo Orašara izveli više od 70 puta. U trupi plešu vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a neke od njih zagrebačka je publika imala prilike gledati u baletima poput Radio & JulietQuatro te The Great Gatsby Ballet.
 
Velika plesna umjetnica Katerina Kurčenko, koju će zagrebačka publika gledati u ulozi Marie, odnosno Šećerne vile, od 2007. do 2014. godine bila je primabalerina Baletnog kazališta u Donjecku. Nakon toga bila je baletna prvakinja u Kijevskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2017. godine glavna je plesačica u trupi Ukrainian Classical Ballet.
Naslovnu ulogu u Orašaru plesat će Sergii Kliačin, baletni prvak Nacionalne opere Ukrajine, koji je s trupom Ukrainian Classical Ballet gostovao u Kini, Hong Kongu, Kanadi, Meksiku i brojnim europskim zemljama.
U ulogama Kralja Miševa i Drosselmeyera publika će u Lisinskom uživati gledajući soliste Andreja Kozarezova i Ivana Žuravlova  te besprijekorne plesačke talente ansambla baleta. Koreografiju je osmislio jedan od najpoznatijih koreografa, baletni majstor i laureat mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerij Petrovič Kovtun.
 
Nakon triju skoro rasprodanih izvedbi, u prodaji su ulaznice i za četvrtu predstavu, 15. prosinca u 16 sati, po cijenama od 180, 210, 240, 270 i 300 kn te 350 kn za VIP+ ulaznice koje uključuju druženje i piće s umjetnicima nakon predstave, promotivnu majicu i torbu Lisinskog te poklon iznenađenja.
Ulaznice su dostupne na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.